Annons

På 1950-talet skulle fruarna behandla sina män SÅ här! Helt galet!

Annons

Artikeln ”Good House Wife’s Guide” berättar om hur en kvinna skulle behandla sin man på 50-talet. Artikeln gavs ut i Maj 1955 så vissa av reglerna verkar helt sjuka!

wife-1-600x705

1. Ha alltid maten redo för honom när han kommer hem. Låt han veta att du tänker på honom och bryr dig om hans hälsa.

2. De flesta män är hungriga när de kommer hem. Tanken på varm mat när de kommer hem ger ett bra varmt välkomnande.

3. Förbered dig själv. Ta 15 minuter att vila så du är utvilad när han kommer hem. Fixa till ditt smink, sätt ett band i håret och se fräsch ut. Han har precis varit med många arbets-trötta människor.

4. Var glad och lite mer intressant för honom. Hans tråkiga dag kanske behöver ett lyft och en av dina plikter är att ge honom det.

5. Städa igenom huset en sista gång innan han kommer. Plocka undan skolböcker, leksaker, papper o.s.v. och damma sedan av borden.

6. Under de kallare månaderna borde du tända en eld som han kan sätta sig vid. Din man kommer att känna att han har en fristad av vila och ordning, det kommer hjälpa dig med. Att ta hand om honom ger ju dig stark tillfredställelse.

7. Förbered barnen. Ta några minuter för att tvätta barnens händer och ansikten (om dom är små). Kamma deras hår och om det behövs byt kläder på dem.

wife-21

8. Barn är små skatter och han skulle vilja se dem så. Minimera allt ljud när han kommer, stäng av tvättmaskinen, torkaren och dammsugaren. Uppmuntra också barnen att vara tysta.

9. Var glad att se honom. Befria honom från jobbet med ett varmt leende och visa att du vill göra honom glad. Lyssna också på honom.

10. Du kanske har massor med viktiga saker att berätta till honom men ta inte upp det direkt när han kommer. Lyssna på honom först. Kom ihåg att hans konversationer är viktigare än dina.

11. Gör kvällen hans. Klaga aldrig om han kommer hem sent, går ut och äter eller gör något annat nöje utan dig. Tänk istället på vilken press och ansträngning han gör varje dag och hans behov av att vara hemma och slappna av.

12. Ditt mål: Försök säkerställa att ditt hem är en plats av lugn, ordning och ro där din man kan vila upp både kropp och själ.

13. Välkomna honom inte med klagomål och problem.

14. Klaga inte på honom ifall han är sen till maten eller till och med om han är ute hela natten. Räkna det här som litet jämfört med vad han har behövt göra hela dagen.

wife-8

15. Gör honom bekväm. Låt han luta sig tillbaka i sin bekväma stol eller låt han lägga sig ner i sovrummet. Ha en kall eller varm dryck redo för honom.

16. Fixa till hans kudde och erbjud dig att ta av hans skor. Prata med en låg, lugnande och trevlig röst.

17. Ifrågasätt inte hans handlingar eller bedömning av någon. Kom ihåg att han är herren i huset och kommer därför alltid att utöva sin vilja med rättvishet och sanning. Du har ingen rätt att ifrågasätta honom.

18. En bra fru vet alltid sin plats.

Som tur är har rättigheter för kvinnor kommit en bra bit sen dess men tyvärr finns det fortfarande mer att göras. Men att se så stor skillnad på lite över 60 år är glädjande!

Dela den här artikeln med dina vänner och din familj!

Annons