Annons

Barn behöver inte en perfekt mamma, utan en lycklig mamma

Annons

Att bli mamma betyder att man tar på sig en av de mest krävande och viktiga rollerna i sitt liv. Du tar på dig ett stort ansvar och försöker få svaret på de otaliga tvivel som överlappar varandra i huvudet varje dag - eller åtminstone försöka hitta det.

Det är omöjligt att uppfylla en sådan uppgift på ett felfritt sätt och utan att göra misstag. Det finns faktiskt ingen universell formel för att vara en bra mamma, utan varje mamma är det på sin eget sätt med sitt barn, som hon både lär saker och lär sig saker ifrån.

Att försöka vara en perfekt mamma är inte bara orealiserbart utan också kontraproduktivt, eftersom det leder till frustration och förhindrar dig från att njuta av moderskapets skönhet.


Ibland kräver vi det maximala från oss själva och i försöket att uppnå detta kväver vi vår spontanitet och förhindrar oss själva från att lära oss av våra misstag. Varje mammas uppgift borde vara att bidra till formandet av sina barn, i en miljö som kännetecknas av kärlek och respekt, så att de kan lära sig att vara lyckliga.

Vi glömmer dock att barnen lär sig mycket genom det exempel vi visar dem. Detta innebär att om mamman är nöjd med sig själv och sitt liv, lär hon sina barn att vara lyckliga. En mamma bör först känna sig bekväm i sin roll som mamma, ha förtroende för sig själv och för sin instinkt. Endast på så sätt kan hon skapa en äkta, direkt och djup förbindelse med sitt barn.


Inget barn behöver en perfekt mamma, hon lär sig också genom att experimentera och därför göra fel. Mammor som strävar efter att bli den bästa mamman gör det mer än något annat för att visa andra att de är kapabla. I stället är den enda personen som hon bör imponera med sina talanger på sitt barn, som bara kommer att bli förtrollad av en glad och lycklig mamma, i fred med sig själv och andra. En kvinna som inte har slutat upptäcka och förverkliga sig bara för att hon blivit mamma, men som anser denna magnifika upplevelse vara en del av vem hon är men som inte tvingar henne att ge upp eller fördjupa de andra.

En mamma är i själva verket också en kvinna, en vän, en syster, en fru, en konstnär, en arbetare och allt annat som gör att hennes själ vibrerar och får hennes kropp att röra på sig. Det är viktigt att inte glömma det, att vara glad gör också ens barn glada

Håller du med? Dela gärna vidare!

Annons