Annons

Bilden på flickans utbrott sprider sig nu på nätet. Men det är pappans reaktion som hyllas!

Annons

Det var en normal dag tills Maiya fick ett utbrott. Hon blev arg utan någon uppenbar anledning, och lade sig på golvet och skrek. En något pinsam situation för många föräldrar - men inte för Justin.

Då stannade Justin och hans far till och stod rakt över flickan. Där stod de, utan att säga ett ord.

Hans fru tog en bild, som Justin senare publicerade på Facebook, tillsammans med en förklaring av situationen:

“Det här är mitt favoritkort på mig och min pappa. Två män som står tillsammans i tystnad med en livslång kärlek till varandra och den här nya, råa, rena själen som vi båda skulle gå igenom eld och vatten för.

Jag kan bara föreställa mig hur ofta jag gjorde så här när jag var i hennes ålder. Min pappa lärde mig så mycket om hur man blir en man, men det här inlägget handlar endast en sak. Att vara bekväm i det obekväma.

Jag har växt upp med att han stod över mig gång på gång. Det finns inga perfekta föräldrar, men en sak som min pappa lärde mig är att inte basera min uppfostran på andras åsikter. Min pappa lät mig alltid känna de känslor jag behövde känna, oavsett om det var hemma eller ute på allmänna platser. Oavsett om det var pinsamt’.”

“Våra barn lär sig så mycket saker och hanterar så mycket information utan att veta vad de ska göra med dem, och de är sånna gånger dessa utbrott kommer. Jag försöker påminna min dotter att det är helt okej att känna dessa känslor.

Låt oss inte skämmas för våra barn. Deras utbrott reflekterar inte dig som person.

Egentligen är det kanske något vi alla borde göra? Om vi fick utlopp för alla våra känslor och gråta när vi behöver, så kanske vi skulle kunna känna oss mer fria och lyckliga. Det är något som världen definitivt skulle behöva mer av.”

Justins inlägg hyllas nu av tiotusentals människor från hela världen. Men det finns också några som inte håller med honom.

– Jag älskar hur du står över henne. Det är som att du förklarar att du är där för henne och skyddar henne, även i hennes svagaste stund. Helt fantastiskt, skriver en.

– Min favoritdetalj i det här fotot är att alla omkring er fortsätter med sitt som att de låter er göra er grej. Som förälder känner man sig ofta utstirrad av dömande blickar. Men här får ni fortsätta med “vad-ni-nu-gör”, skriver en annan.

– Det beror nog på varför hon får ett utbrott. Om hon blir överväldigad, då är det okej. Men om det är för att hon inte får som hon vill tycker jag inte att det är okej ute bland främmande människor. Barn måste trots allt lära sig att man ska respektera andra, kommenterar en tredje.

Vad tror du? Är Justins metod ett enkelt sätt att hantera en sådan situation på?

Annons