Annons

De anställda gråter när chefen ska stänga restaurangen. Då talar han om för dem varför han gör det..

Annons

Ibland kan man undra varför man använder uttryck som ”funktionsnedsatt” eller ”handikappad”. Vem har rätt att säga vad en person kan och inte kan göra innan man ens hunnit lära känna dem bara för de har fötts lite annorlunda. Men varje dag överbevisar dock just dessa människor många av de hemska fördomar som cirkulerar i samhället genom att visa att de faktiskt är mer funktionella än många andra.

Tim från Albuquerque är ett exempel på det. Tim är den enda restaurangägaren i USA med Downs syndrom. Tims restaurang har blomsrat under de senaste fem åren. Det är tills Tim berättade att han skulle stänga ned. Kunder och anställda lämnades i tårar. Men Tim hade en god anledning, och kanske en av de enda som är värd att gå vidare i livet för. Tim hade träffat sitt livs kärlek, Tiffani Johnson och beslutade att flytta till Denver, som ligger nästan 70 mil från Albuquerque, för att de skulle kunna gifta sig och slippa vara ifrån varandra.

”När jag tittar i hennes ögon ser jag kärlek. Jag ser lycka. Och jag ser att jag har en ljus framtid här,” säger Tim till CBS:s Steve Hartman.

DELA vänligen för att önska Tim och Tiffani lycka till!

Annons