Annons

Undersköterskan Sara får höra att hon bara ''torkar arsle'' – men hennes klockrena kontring är bland det bästa jag har läst

Annons

Undersköterskornas löner har varit ett hett debattämne i många års tid. Trots att undersköterskorna tillhör en av de viktigaste yrkesgrupperna vi har

Undersköterskan Sara Rodriguez Martinez bor och jobbar i den spanska staden Alcorcón utanför Madrid. Hon blev trött på att vissa nedvärderade hennes viktiga yrkesgrupp och var tvungen att försvåra sin kår. Därför delade hon den här texten som som nu över 200 000 personer har delat.

Det här skrev hon på Facebook:

”Stoltheten att torka arsle.

I dag hörde jag igen att jag ”jobbar med att torka arsle” och det är varken första eller sista gången jag hör det. Och jag känner behovet att göra anspråk på mitt yrke och skrika till världen hur stolt jag är över det.

Ja, mina damer och herrar: jag är stolt över att rengöra rumpor, klippa naglar, tvätta hår, klä på, duscha, mata och ta hand om människor – MÄNNISKOR som inte kan göra det själva. Men låt oss summera det i att ”torka arsle”.

Jag är redan ganska trött på de negativa föreställningarna av det här uttrycket som är direkt kopplat till mitt yrke. Det står klart och tydligt att det inte är något för alla. Exempelvis skulle jag inte kunna jobba med något som krävde att jag ljög, som en bankir eller något sådant. Och det är trots allt ett respekterat yrke jämfört med mitt som är längst ned på listan.

Jag vill säga till alla Facebook-användare att den största majoriteten av er aldrig har behövt någon som ”torkar ditt arsle” och jag önskar att du aldrig behöver det.

Men om tiden kommer att det är nödvändigt, då kommer jag eller någon av mina professionella kollegor att vara där, villiga att hjälpa dig och få dig att leva med högsta möjliga livskvalitet och det med ett leende på läpparna.

Nu bestämmer du vad som är ett viktigt jobb för människor som dig eller mig. Dela den här texten eller inte, men snälla: använd inte uttrycket ”torka arsle” med förakt, för en dag kanske någon måste göra det för dig och tro mig – du kommer känna tacksamhet.

Undertecknat: En arseltorkare.”

Dela gärna med dina vänner på Facebook, så fler kan läsa Saras viktiga brev!

Annons