Annons

Sjuksköterskan tror inte mamman ser, men när mamman tittar närmare kan hon inte längre hålla tyst

Annons

Shelby och Jonathan har en dotter som heter Sophie som kämpar för sitt liv. När den lilla lilla tvååringen inte kände sig väl, trodde de att deras 2-åriga dotter Sophie hade drabbats av allergi. Läkaren trodde att det var astma, men det skulle visa sig vara tusen gånger värre än så.

Shelby planerade att Sophie skulle få göra ett allergitest men en natt slutade Sophie andas.

Några minuter senare var de på väg till sjukhuset i en ambulans och det var där deras värld förändrades för alltid. Läkare upptäckte en klump i lilla Sophies bröstkorg. Hon hade drabbats T-cellslymfom. Cancer.

Trots att Sophies kämpade hårt så spred sig cancern. Kemoterapin har påverkat hennes förmåga att gå, prata använda sina händer och äta. Just nu förbereds hennes svaga kropp för en stamcellsoperation.

Mamman Shelby vakar städnigt vid sin dotters sida. Ibland glömmer hon att ta hand om sig själv. Det enda som är viktigt är att Sophie blir frisk. För att hålla familjen och vännerna informerade om Sophies framsteg och för att få en viss kontakt med världen utanför sjukhusrummet, skapade Shelby en Facebook-sida som heter Sophie the Brave. (Sophie den modiga).

Ett inlägg på sidan har blivit väldigt uppskattat. Andra mammor med sjuka barn känner så väl igen sig för vad hon har skrivit om sjuksköterskorna och den andra personalen som tar hand om Sophie på sjukhuset.

Så här skriver mamma Shelby:

”Jag ser er. Jag sitter på den här soffan hela dagarna och jag ser er. Ni anstränger er för att jag och mitt barn inte ska se er. Jag ser hur era ansikten sjunker ihop lite när hon ser er och gråter. Ni försöker ta bort hennes rädslor för att vinna över henne. Jag ser hur ni tvekar innan ni sticker henne eller drar bort bandage. Ni säger ”förlåt” fler gånger på en dag än jag säger ”tack”.

Jag ser de där armbanden ni har på armarna och på era stetoskop, ett för varje barn ni tagit hand om och älskat. Jag ser hur ni stryker handen över hennes lilla skalliga huvud och bäddar täcket runt hennes kropp. Jag ser hur ni håller om den gråtande mamman som fick dåliga nyheter. Jag ser hur ni försöker jobba vid datorn samtidigt som ni håller om barnet vars mamma inte kan vara där på sjukhuset.”


Ni lägger allt som händer i ert liv åt sidan i 12 timmar för att ta hand om väldigt sjuka, och ibland döende, barn. Ni går in i varje rum med ett leende oavsett vad som händer där inne. Ni kommer in till Sophie för att kolla till henne även om hon inte är er patient. Ni ringer läkaren, blodbanken och apoteket så många gånger som det behövs för att ge mitt barn vad hon behöver. Ni kollar till mig lika ofta som ni kollar till henne. Ni lyssnar på mitt prat i 10 minuter, trots att ni har så mycket annat att göra.”

”Jag ser er. Vi alla ser er. Inga presentkorgar eller kort i världen kan uttrycka hur uppskattade ni är. Ni är Jesus för oss varje dag. Våra barn skulle inte få vad de behöver utan er. Mammor som jag skulle bli galna och inte känna sig hörda utan er. Ni räddar våra barn och vi skulle inte klara detta utan er.”

Hittills har Shelby inlägg delats mer än 30 000 gånger och fått mer än 60 000 reaktioner. Sjuksköterskor överallt berörs av Shelbys inlägg och emotionella utmattning av stöd och tacksamhet för sitt yrke.

Familjen fick nyligen ett positivt besked – Sophies cancer är nästan helt borta!

Dela gärna mamma Shelbys ord om personalen på sjukhuset, så fler kan läsa om vilket fint arbete de gör!

Annons