Annons

10 saker lyckliga par gör varje dag

Annons

Ibland träffar man på äldre par som har varit ihop hur länge som helst och man förundras över deras prestation. 30 år? Otroligt.

Det kan verka som ett framgångsrikt förhållande är ett omöjligt företag men tittar man noga är även den längsta, mest lyckliga relation bara en kombination av en serie små saker.

Varje relation har en "reservoar" av goda känslor, och paret som håller tanken fylld med de små sakerna kommer att vara mer motståndskraftig i kristider. Här är några saker du kan göra idag för att förstärka din och din partners band, skriver MindBodyGreen.

jegds

1. Ge den andra personen din fulla uppmärksamhet

Visa din partner respekt genom inte vara distraherad på telefonen när ni är tillsammans, eller genom att nicka på huvudet och muttra ”mm” när du egentligen befinner dig långt borta och tänker på något annat. För att ha ett fungerande förhållande måste du vara närvarande i det.

2. Gör regelbunden, kärleksfull beröring en prioritering

Folk har olika uppfattning över vilken roll sexlivet spelar i ett förhållande men det finns inte mycket osäkerhet kring huruvida regelbunden, kärleksfull beröring spelar roll eller ej. Krama din partner, håll hans/hennes hand eller gnugga hans/hennes fötter, spelar ingen roll. Det som spelar roll är ATT du gör det. När du knyter an till din partner fysiskt bekräftar du ert speciella band på ett kraftfullt, primal sätt.

3. Uppför dig

När dejtningen är klar glömmer många par den där ”normala” artigheten och helt enkelt tror att de inte längre behöver göra det ”där lilla extra” för sin partner. Att fortsätta med tjänster och favörer fyller upp kärlekstanken lite. Gör te, köp något spontat eller hjälp dem med en syssla som de hatar att göra

4. Uttryck regelbunden tacksamhet för din partner

Du kanske har yttrat de mest rörande löften på din bröllopsdag, men har glömt de senaste 6 månaderna att berätta till din partner att du är fortfarande glad och tacksam över att ha honom/henne i ditt liv. Välj att vara med din partner varje dag. Säg ”tack”.

5. Stäm av med varandra – bara för att

Upptagna par kan falla i en fälla att kommunicera endast när barnen behöver gå till doktorn, när räkningar ska betalas eller när någon måste köpa middag.Lyckliga par ringa eller sms:ar bara för att. Låt din partner vet att du bryr sig tillräckligt för att bara checka in då och då.

6. Flirta

Oavsett hur länge ni har varit tillsammans kommer din partner älska att bli påmind om varför du fann honom eller henne så attraktiv i första hand. Lyckliga par slutar inte uppvakta varandra bara för att de blivit sambos, förlovade eller gifta. Lägg märke till nya frisyrer, ge komplimanger för klädval eller bara passa på att le så där lite mysigt flirtigt åt din partner ibland. Kom ihåg att ett leende är SÅ effektivt – och förmedlar en sund känsla av generositet och välvilja.

7. Arbeta på något tillsammans

Ett framgångsrikt par vet hur man arbetar som ett team. Oavsett om det är att laga en måltid tillsammans eller dela en knäpp hobby – ett lyckligt par förstår att uppgifter/projekt de arbetar på tillsammans bara kan stärka deras band.

8. Ha roligt

Var fåniga tillsammans. Spela varandra små spratt, uppfinn ert eget dumma språk. Livet är hårt och att hålla en relation stark och frisk tar både tid och kraft – men ta inte allt för allvarligt. De mest motståndskraftiga människorna – och paren – är de som kan rycka på axlarna och skratta åt livet i allmänhet.

9. Var förlåtande

Små förbittringar har en förmåga att växa upp och bli stora, otympliga förbittringar. Bara släpp det. Smarta par väljer sina strider, och oftare än inte, skriver de av små överträdelser om dessa hotar den större bilden. Men glöm inte bort att säga ordet förlåt ibland. Ett ord som ibland tar emot men som får oss att växa som människor om vi bara vågar utnyttja det. Vittnar om generositet, välvilja och ansvarskänsla.

10. Stöd din partners förhoppningar och drömmar

En partner som inte bryr sig om dina drömmar och mål gör dig – och sig – en otjänst. Lyckliga par bryr sig om sina partners drömmar, förhoppningar och planer. De frågar frågor och lyssnar, de uppmuntrar varandra och är där för den andra när tiderna är tuffa.

Lyckligt förhållande inte bara en slump

En bra relation är inte bara något man ramlar in i. Även om ni har bra kemi och era avsikter är de bästa så är det starkaste förhållandet det där båda parter tar sig tid att vårda varandra varje dag. Kärlek är något man ägnar sig åt medvetet och kontinuerligt.

Annons