Annons

Ingvar Kamprads hemliga avskedsbrev – hittades efter hans död

Annons

Ingvar Kamprad tänkte på sitt livsverk och sina medarbetare in i det sista. Nu har familjen hittat ett brev med en sista hälsning till ”Ikea-familjen”. ”Ni står just i början – underbara framtid”, skriver möbeljättens grundare i brevet.

Dokumentet hittades i Ingvars Kamprads familjegård Bölsö utanför Älmhult efter hans död.

Image may contain: 3 people

Brevet har publicerats i sin helhet i IKEA:s kanaler och det riktar sig till alla som är eller har varit anställda på företaget. ”Ett brev från Ingvar till oss alla har hittats i hans hem. Ingvars önskan var att det skulle delas med dig och alla andra i Ikea-familjen”, skriver Ikea på Facebook.

”Jag saknar allt” ”Så är min egen saga slut. Ett fantastiskt liv, lite jobbigt ibland, men att under så många år ha fått vara tillsammans med världens bästa medarbetare överskuggar allt” inleder Ingvar Kamprad brevet.

Brevet från Ingvar Kamprad

Men det är också ett oerhört känslosamt brev med fina personliga inslag. ”Så är min egen saga slut. Ett fantastiskt liv, lite jobbigt ibland, men att under så många år ha fått vara tillsammans med världens bästa medarbetare överskuggar allt”, skriver Ingvar.

Han avslutar sedan med en fin hälsning.

”Till slut byter jag bara ut ett ord i min ständigt aktuella slutfras. Du vet vilket. Lev väl. Ni står just i början – underbara framtid.

Eran tillgivne Ingvar Kamprad”

Tack för allt du har gjort för så många människor och Sverige - dela gärna för att låta minnet av honom leva kvar.

Annons