Annons

Att ''retas'' med sin partner är bra för förhållandet, enligt en studie

Annons

Att ha ett sinne för humor är ett grundläggande krav i de flesta relationer.

Nu finns även en studie som bekräftar det – att retas med sin partner gör förhållandet starkare, skriver sajten Ladbible.

Minst lika viktigt som kärlek i ett långvarigt förhållande är humor. Att slänga lite käft med sin älskade hör till ett bra förhållande, helt enkelt.

Bra för förhållandet

Enligt Joyscribe har Jeffrey Hall från University of Kansas genomfört 39 studier på över 15 000 personer under 30 år.

Ett av hans resultat var att humor (och förmodligen fortfarande är) var en kritisk del av att bygga ett framgångsrikt förhållande. Dock behöver man dela samma typ av humor för att förhållandet ska bli riktigt framgångsrikt.

– Många söker humor i en partner, men det är ett väldigt brett begrepp. Att du kan få andra att skratta eller har en snabb tunga är ingen garanti för att du är en bra partner. Det som spelar roll är de saker som ni båda tycker är roligt, det ger båda en känsla av bekräftelse som verkligen stärker förhållandet, säger Jeffrey Hall som var med och utförde studien, till Ladbible.

Får inte gå överstyr

Men, som med allting annat här i världen, finns det en gräns. Det är en sak att skratta åt tröjan de nyss köpte, men en helt annan sak om du går för långt.

– En aggressiv typ av humor brukar sällan vara bra för relationen. Att partnern uppfattar ens humor som elak är ett stort varningstecken, säger Jeffrey Hall till Ladbible.

Jag visste det! Tryck nu dela-knappen så dina vänner också får den här viktiga informationen!

Annons