Annons

Enligt Buddha består äkta kärlek av dessa 4 element

Annons

Att känna äkta kärlek är bara början om du vill att ditt förhållande ska hålla livet ut. Det finns en rad faktorer som måste uppmärksammas för att kärleken ska hålla sig stark. Buddha menade att det fanns fyra element som tillsammans byggde en stark och livslång kärlek.

Upeksha


"Upeksha" översätts som "frihet." Även om man är i ett seriöst förhållande måste var och en kunna leva sitt eget liv. Din partner ska inte försöka kontrollera för många aspekter i ditt liv och vise versa. Buddha råder att man ska känna sig accepterad och älskad för den man är i ett starkt förhållande.

Mudita


"Mudita" betyder "lycka." Kärleken till din partner ska komma från inre lycka. Om att vara med din partner inte gör dig så lycklig som du möjligtvis kan vara är det med största sannolikt inte äkta, livslång kärlek. Lyckan av att vara tillsammans gör att vi saknar varandra och kompletterar varandras liv. Kärleken bör vara en källa för denna typ av lycka.

Karuna


Ordet "Karuna" betyder rätt och slätt "medkännande." Karuna innebär att du kan förstå smärtan din partner har gått igenom. Endast på detta sätt kan du fullkomligt relatera till din partner och lindra hens smärtor. Kommunikation och att ge din partner en säker hamn där denne kan uttrycka sig är sätt att underhålla "Karuna."

Att kunna dela sin smärta med dig gör att din partner känner sig trygg och vågar visa sig sårbar. Buddha säger att det inte finns något sätt på vilket vi kan älska våra partners utan att vilja se dem lida så lite som möjligt.

Maitri


Termen "maitri" Kan översättas till "vänlighet". Detta koncept menar att man inte endast kan känna kärlek, utan även måste kunna veta hur man älskar. Dina intentioner kan vara uppriktigt oskyldiga men ibland kanske du inte älskar din partner på ett sätt som är rätt för just dem. Att förstå hur din partner vill bli älskad kräver mycket observation och övning.

Att vara uppmärksam på din partners känslor, önskningar och begär är ett steg mot att förstå dig på din partner inifrån och ut. Lyssna på dem och lär dig så mycket du bara kan så kommer kärleken att växa sig starkare.

Håller du med om dessa 4 element? Känner du att du har dem i ditt förhållande? Berätta då det för oss i kommentarerna och dela denna artikel med vänner och familj!

Annons