Annons

Mamman tröttnade på 18-åringens stökiga liv – listar 7 regler som delar nätet i två delar

Annons

En anonym mamma från Australien har fått stor uppmärksamhet på internet de senaste veckorna efter att hon delat med sig av familjens regler. Sunshine Coast Daily skriver att mamman delat med sig av reglerna på Facebook, som sedan har delat världen i två delar. Vissa menar att hon har helt rätt, men andra tycker reglerna förstör 18-åriga dotterns privatliv.

Mamman diskuterade bekymret med pappan.

– Vi älskar vår dotter till månen och tillbaka, men sedan hon tagit körkortet har det hela blivit värre och värre, säger mamman till Sunshine Coast Daily.

De bestämde sig för att göra en lista på regler som dottern skulle förhålla sig till. Så här såg listan ut:

“Det här kommer att övervakas och om följande inte genomförs, och du inte är nöjd över hur vi väljer att ha det i vårt hus, kan du hitta någon annanstans att bo…. (PS Nej, vi kastar inte ut dig, det kommer vara ditt val att inte följa dessa enkla regler.)

– På de dagar du är ledig, måste du kliva upp klockan 10. Stig upp, klä på dig, skaffa ett liv… (gå på en promenad eller skaffa en hobby). Du får inte sova bort hela dagarna längre.

– De kvällar vi ska jobba efterföljande dag (söndag-torsdag) ska du vara hemma vid 22.30.

– Om du vill gå ut på helgen och komma hem efter midnatt, så får du hitta ett annat ställe att sova på. (Det är inte rättvist mot oss att vi ska vakna av att du kommer hem under dygnets alla timmar så som sena kvällar och tidiga morgnar.)

– Du ska vara hemma 17-18.30 varje måndag-torsdag (om det inte är så att du jobbar) för att hjälpa oss laga och sedan äta middag. Sen ska du diska och ta ut soporna. Efter detta kan du själv välja om du vill gå ut med dina vänner till klockan 22.30.

– På din arbetsdagar ska du städa och ta ut soporna innan du börjar jobba.

– En gång i veckan ska du städa hela badrummet.

– Du ska se till att ditt rum är rent och snyggt. Det här är vårt hus och vi får därför välja hur hela vårt hem ska se ut.”

Många tycker att föräldrarna är alldeles för hårda mot dottern – eftersom 18-åringen måste få leva sitt eget liv. Samtidigt tycker många andra att föräldrarna är de som bestämmer i huset.

Vad tycker du? Berätta gärna din åsikt i kommentarsfältet på Facebook!

Annons