Annons

Mia Skäringers beslut - därför visar hon upp sin helt nakna kropp

Annons

I det nya SVT-programmet ”Kroppshets” vill komikern och skådespelaren Mia Skäringer möta sina inre negativa tankar öga mot öga, och ta itu med hennes egna, skeva, tankar om sin kropp.

I programmen kommer Mia Skäringer, ursprungligen från Kristinehamn, att gå till botten med all denna kroppshets. Med hjälp av en baddräkt och en proffsfotograf ska de skapa den "perfekta" modellbilden, för att efterlikna de bilder på kroppar vi är vana att se i sociala medier och reklam.

– Det känns som att hela vår tid är ätstörd och vi reflekterar inte ens över det, säger Mia Skäringer i programmet.

– Redan innan man kunde tänka och förstå har man blivit matad av idolbilderna på den här perfekta kroppen.

Efter fotograferingen sitter Mia med när bilderna ska redigeras, och hon får se hur det dras och suddas på hennes kropp, hur mycket som ”behövs fixas” för att se ut som modebilderna vi matas med dagligen, rapporterar Expressen.

– Får man hela tiden se den här bilden är det inte konstigt att man inte tycker att man duger, säger Mia Skäringer om den retuscherade bilden.

Mia Skäringer om sin ätstörning

Mia Skäringer tar avstamp i sig själv och berättar om all tid hon har lagt på att tänka på mat, kropp och träning. Hon säger att även när hon var varit som mest vältränad var hon inte nöjd med sig själv.

Tittarna får följa med hem till Mia Skäringers mamma Gun i Kristinehamn, där kollar de på gamla bilder och blir påminda om hur Mia var överviktig som barn och blev sjuk i ätstörningar som tonåring.

– Det var fullständig katastrof, jag har inga roliga minnen från den tiden, säger Mia Skäringer.

Vill inspirera andra att göra sig fri

”Kroppshets” sänds med start 20 september kl 21 och kommer sändas på SVT i tre delar.

– Jag vill belysa alla olika perspektiv från det innersta till det yttersta av all denna kroppshets. Men jag vill också ge styrka kraft och inspiration till att göra sig fri från den här kroppshetsen, en gång för alla, säger Mia Skäringer.

Hon är en sann inspirationskälla och vi alla borde göra som Mia och göra oss fria från den här kroppshetsen.

Dela gärna för att hylla Mia Skäringers initiativ för att skrota kroppshetsen en gång för alla!

Annons