Annons

Alla behöver veta dessa 3 saker om mammor som har fött med kejsarsnitt

Annons

Moderskap är en av de svåraste och mest givande uppgifter för kvinnor. Det finns en stor mängd ansträngningar, ansvar och belöning. Kvinnor som har fött med kejsarsnitt bör kunna bära "glädjemärket" med stolthet. De har gjort en av de svåraste sakerna en människa kan göra.

1. De löper många risker från det kirurgiska ingreppet.


Kejsarsnitt kräver otroligt mycket styrka och mod. Endast en mamma och kvinna kan hantera det på ett beundransvärt, hjältemodigt sätt. Dessa 3 sanningar är saker som bara kvinnor som har genomgått ett kejsarsnitt vet. De flesta vet vad en ett kejsarsnitt är. Eftersom de är så vanliga är det vanligt att man tror det är en enkel operation. Kejsarsnitt anses dock vara en typ av större operation.

Liksom alla typer av större kirurgiska ingrepp för kejsarsnitt med sig risker för både barnet och mamman. Utöver detta kommer födelsen ofta inte att bevittnas av familjemedlemmar eller pappan eftersom det är svårt att få tillstånd att vara närvarande i operationssalen. Alltför ofta måste mödrar gå igenom operationen och förlossningen själva. De har inte det stöttande nätverket vid sin sida, vilket kan leda till mycket ovisshet. Kejsarsnitt innebär en kamp av ensamhet och rädsla för mot kärlek, styrka och viljestyrka som kvinnor har för sitt barn.

2. Riskerna försvinner inte efter förlossningen.


Kvinnor som har fött med kejsarsnitt vet inte om allt är okej tills de har flyttats från operationssalen. Vid traditionell födelse är de största farorna över när bebisen har kommit till världen och man har försäkrat sig om att bebisen är frisk. Men eftersom kejsarsnitt är ett kirurgiskt ingrepp har läkare inte möjlighet att berätta om alla aspekter av operationen var framgångsrika förrän bedövningen har slutat verka. 

Den känslomässiga skadan kan förklaras med hjälp av ett föga känt faktum: Mödrar är vid medvetande under kejsarsnittet. De tappar inte medvetandet av bedövningen. Mödrar kommer inte att känna smärta, men de kommer att känna rörelser inom dem. Denna känsla kan vara invasiv och obehaglig. Om du inte har förberett dig själv i förväg kan det leda till panik och trauma. Men trots allt obehag står mamman ut för sitt barns skull.

3. De hanterar de postoperativa smärtorna som en riktig hjältinna.


Oavsett vilken typ av förlossning som hände, kretsar mammas värld kring hennes nyfödda barn. Mödrar måste offra sitt eget välbefinnande för sitt barns skull, vilket är utmattande under de bästa omständigheterna. Men mammor som har fött med kejsarsnitt måste göra allt detta som de återhämtar sig från postoperativ smärta. Oavsett hur bra du hanterar återhämtningen, upplever du fortfarande obehag och smärta. Även om upplevelsen är ansträngande gör den också mamman starkare. Hon utvecklar en högre smärttröskel och inre styrka som gör det möjligt för henne att ta hand om sitt barn mot alla odds.

Oavsett vilka svårigheter kejsarsnittsmammor står inför, är de villiga att vara modiga och uppoffrande för sitt barns skull. Varje blöja som de byter, sömnlös minut och huvudvärk orakad av gråt är värt det. Deras bebis är en helt ny person som upplever världen för första gången. Mammor som har fött med kejsarsnitt ser till att deras barn upplever universum fullt av kärlek. De har ärr som bevisar hennes styrka och kärlek. Kvinnor bör vara stolta över att visa upp dessa ärr. Försök aldrig dölja eller maskera det.

Vad tycker du om modet hos mammor som har fött med kejsarsnitt? Dela den här artikeln till dina nära och kära så att de också får reda på dessa 3 sanningar!

Annons