Annons

7-åringen kallas för ''monster'' innan pappan lär mobbarna en läxa de aldrig glömmer

Annons

Så många som 60 000 barn och ungdomar har utsatts för mobbning enligt Friends senaste rapport – det är 1-2 barn i varje klass.

För 7-årige Jackson Bezzant har hatet, hånen och hoten förföljt honom hela livet.

Jackson Bezzant, 7, äter sin frukost i skolan när tre äldre pojkar närmar sig honom och börjar reta honom. De kallar honom namn som "monster" och "ful" medan Jackson sitter där, hjälplös.

Tack och lov stoppade en lärare den grymma mobbningen innan det eskalerade ytterligare.

Jackson oroliga pappa, Dan, rördes till tårar när han hörde detta.

Jackson föddes med Treacher Collins syndrom, ett sällsynt tillstånd som påverkar utvecklingen av ben och ansiktet. Jackson är nästan döv och har redan genomgått en operation för att återställa sin ena ögonhåla.

På grund av sitt utseende har Dan bevittnat att hans vänliga son blir offer för mobbning - från människor i alla åldrar.

"En gång gick en kvinna förbi oss, och vi kunde höra henne säga," Såg du den lilla pojkens ansikte? "Berättar han.

Efter att ha hört vad som hände med Jackson i skolan, bestämde Dan sig för att agera. Men han förväntade sig aldrig att hans Facebook-inlägg skulle skapa en sådan reaktion som denna.

Bläddra ner för att se varför Dan ord har berört miljontals människor…

Det här är Jackson Bezzant, och han kommer snart fylla 8 år.

Jackson föddes med Treacher Collins syndrom, ett sällsynt tillstånd som orsakar felaktig utveckling av ben och ansiktet. Hans hörsel och syn är kraftigt nedsatt och han är beroende av hörapparater.

Den lilla killen har gått igenom en hel del i sitt unga liv som ni säkert förstår.

Nyligen fick Jacksons, pappa Dan, nyheter som lämnade honom i tårar.

En morgon i skolan äter Jackson i cafeteria när flera äldre pojkar började mobba honom. De kallade honom "monster" bland andra hemska namn.

Tyvärr händer saker som detta ganska ofta, och det är ofta vuxna som kan vara de mest grymma. 

”En gång gick en kvinna förbi oss och vi kunde höra henne säga: ‘Såg du den lilla pojkens ansikte?’, berättar Dan.

Dan bestämde sig för att det fick vara nog nu. Han skrev ett inlägg på Facebook efter incidenten i skolan, ett inlägg med en kraftfulla och skrämmande ord:

Mitt hjärta ligger i bitar just nu… Det känns som om min själ har slitits ur mitt bröst… Denna vackra unga man är min son Jackson. Han måste uthärda en konstant flod av nedsättande kommentarer och hån, jag har aldrig varit med om något liknande. Han kallas ful, missfoster och monster på en daglig basis av sina kamrater i skolan. Han talar om självmord och han är inte ens 8 år!

Han säger att han inte har några vänner och alla hatar honom. Barnen kastar stenar på honom, knuffar honom och skriker dessa fasansfulla ord mot honom. Snälla ta en minut och tänk om det var ditt barn. Ta en minut och utbilda dina barn om särskilda behov. Prata med dem om medkänsla och kärlek till våra medmänniskor. Min sons tillstånd kallas Treacher Collins. Kanske kan ni till och med slå upp det. Han har fått uthärda fasansfulla kirurgiska ingrepp och har fler att vänta under de kommande åren. Hur som helst… Jag skulle kunna hålla på i evighet… Men snälla, utbilda era barn.

Snälla dela detta vidare. Detta ska inte kunna få hända någon i hela världen.

Dan förväntade sig aldrig att hans Facebook-inlägg skulle spridas som en löpeld, men det var precis vad som hände.

Nu har de andra barnen i Jacksons skolan närmat sig honom och hans familj, som vill bli vän och skydda honom. Men Dan vill att läsarna ska veta att han inte klandrar Jacksons lärare eller skolan. I stället säger han att andra föräldrars ansvar är att lära sina barn om vänlighet och acceptans.

”Jag vill föräldrar att se mitt inlägg och känner min hjärtesorg”, säger han. ”Snälla utbilda era barn och låt dem veta att mobbning inte är OK.”


Dan säger att hans Facebook-inlägg också lett till att han och Jackson fått kontakt med två andra familjer i området, som också har barn med Treacher Collins syndrom… de planerar nu att träffas för leka!

Respekt till Dan för att tala mot mobbningspidemin. Vänligen dela hans och Jacksons inspirerande och kraftfulla historia med dina vänner på Facebook.

Annons