Annons

Jätteskräcken i Norden: Enorma spindlar invaderar folks hem – kan bli 10 cm långa

Annons

Här är jättespindeln som invaderar folks hem och nu sätter skräck i hela Norden. Spindeln kan bli upp till 10 centimeter långa , skriver danska sajten BT.

Det är främst i Danmark som allt fler människor fått önskade besök av åttabenade och ganska långa gäster. Det handlar om spindlar, som just nu lämnar sina skrymslen och vrår och invaderar människors hem.

– Normalt sett gömmer de sig ute i skjulet eller bakom en mörk frys, där de sitter i sina stora spindelnät. Men vid någon tidpunkt, och det är nu, går det honor där – och då ska hanarna på jakt efter damer, säger Morten D.D. Hansen, museiintendent på Naturhistoriska museet i Århus, till BT.

Den stora husspindeln tillhör de största i Danmark och kan bli 10 centimeter i diameter. Trots att de ser väldigt obehagliga ut och är väldigt stora så är de inte farliga, det menar Morten.

Enligt Naturhistorisk Museum är den stora husspindeln mycket vanlig i Danmark, där den finns över hela landet. Spindeln kan leva i upp till 3 år och bli upp till 7 år gammal under skyddade förhållanden.

Dela den här artikeln med någon som verkligen avskyr spindlar!

Annons