Annons

Stockholmaren Filip arrangerar olaglig marsch mot corona – polisens svar: ''Inte okej någonstans''

Annons

Politiker och media berättar inte sanningen om-pandemin. Det anser Filip Sjöström, som nu försöker anordna en marsch mot den svenska strategin. " Inte okej någonstans", säger Stockholmspolisen.

I morgon, lördag, planerar Filip Sjöström att anordna ”Tusenmannamarschen för frihet & sanning” på Medborgarplatsen i Stockholm.

Målen med marschen är flera. Bland annat att restauranger, gym och biografer ska få ha öppet som vanligt, liksom att kraven på munskydd samt kraven på att umgås i mindre grupper slopas helt.

Men även att man ska kunna resa och röra sig fritt över gränserna i världen igen.

På Facebook har över 1 100 personer skrivit att de kommer att delta i evenemanget. Över 2 500 personer har klickat i att de är intresserade.

”Fler och fler vaknar upp till det faktum att regering, politiker och media inte visar och berättar sanningen i det som sker.

Steg för steg inskränks vår rörelsefrihet och yttrandefrihet för att skydda oss från ett virus – som inte lett till ökad dödlighet i Sverige under 2020 och inte heller till ökad sjukvårdsbelastning”, står det att läsa i evenemanget.


Arrangerar protestmarsch mot corona

Påståendet om att covid-19 inte har lett till ökad dödlighet i Sverige, motbevisas samtidigt av Statistiska centralbyrån.

Färska siffror från SCB har visat att överdödligheten i Sverige landade på 7,9 procent år 2020, jämfört med genomsnittet 2015-2019.

Men även om Filip Sjöström tror på coronavirusets existens, tror han inte att det leder till sjukdom.

I en intervju med tidningen Mitt i berättar Filip Sjöström att han därför anordnar manifestationen mot den svenska coronastrategin, med målet att samhället ska öppnas upp igen.

Enligt Filip finns det inte någon grund för restriktionerna och begränsningarna.

– Att säga att det är covid-19 som orsakar sjukdom och död just nu, är helt enkelt inte korrekt. Det är en teori, tillsammans med andra teorier, säger han till Mitt i.


Polisen: "Inte okej någonstans"

Stockholmspolisen är väl medveten om vad som planeras. De svarar inte på exakt hur de tänker agera, men grundregeln är att man inte får samlas fler än åtta personer.

– Det finns inget tillstånd för det här. Men vi har en uttagen resurs som ska jobba med händelsen. Men självklart är inte det här okej någonstans att planera något sådant här, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens pressavdelning.

Anna Westberg konstaterar vidare att det finns möjligheter att upplösa den här typen av tillställningar, och att polisen lovar att agera på något sätt.

Trots detta planerar Filip Sjöström att genomföra ”Tusenmannamarschen”.

”Vi tänker inte acceptera det som sker i Sverige och världen. We do not consent. Låt detta bli en dag då vi visar världen att vi menar allvar och att vi fått nog”, står det att läsa i evenemanget.

Oscarsson reagerar på ”Tusenmannamarschen”

En annan som har reagerat på den olagliga demonstrationen, är TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson.

Facebook har Marcus Oscarsson gjort personlig analys av situationen. Han skriver:

”Den ökade smitta som demonstrationen kan bidra till kan leda till ökad belastning för Sveriges sjukvård i ett läge där oron redan är stor för den tredje smittvågen.

Istället för att bryta mot lagen behöver alla hjälpa till med att hålla avståndet och stödja sjukvården.”

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar!

Annons