Annons

Carl Philips första bild på nyfödda lillprinsen – nu avslöjar de anledningen bakom namnvalet

Annons

Nu visar prinsparet upp första bilden på nya sonen som kom till världen den 26 mars 2021.

Den nya lillprinsen blir hertig av Halland och kommer att få namnet Julian Herbert Folke – med tilltalsnamn Julian.

– Bröderna har uppskattat det här på ett fint sätt. De tar hand om den här lille personen på bästa sätt, sa kungen under den kungliga konseljen, enligt Expressen.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia kunde under fredagseftermiddagen dela med sig av de underbara nyheterna att deras tredje son har fötts. Julian Herbert Folke föddes på Danderyds sjukhus fredagen den 26:e mars klockan 11.19. Pojken vägde 3220 gram och mätte 49 cm.

”Vi är så glada och tacksamma för att få välkomna vår tredje son till familjen”, sa prins Carl Philip i ett pressmeddelande efter födseln.


Under söndagen var det i sedvanlig ordning dags för gudstjänst och konselj vid Kungliga Slottet i Stockholm, i samband med att kungahuset delade med sig av den första bilden på lilla prinsen, tagen av pappa Carl Philip.

– De som deltog var kungaparet, prinsessan Sofias föräldrar, prins Carl Philip som hade han med sig sin äldste son, prins Alexander. Sedan deltog även en av prinsessan Sofias systrar, Lina, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, till Expressen

Kronprinsessan Victoria och Daniel lyste dock med sin frånvaro, detta efter att de har varit sjuka i covid-19.

– Anledningen till att de av hänsyn till familjen inte deltog är för att de, även om de är friska nu, nyligen varit sjuka i covid-19, säger Margareta Thorgren. 

Under söndagens konselj avslöjade även kungen namnet på sitt senast födda barnbarn.

– Han kommer att heta Julian Herbert Folke och hans titel kommer att bli prins hertig av Halland, sa kung Carl Gustaf under konseljen.  


Därför ska prinsen heta Julian Herbert Folke

Namnet är en hyllning till flera av prinsparets släktingar. Enligt Svensk Dam är “Folke” kung Carl Gustafs tredje namn, som han fått från sin gudfar, greve Folke Bernadotte. Han var känd för att ha räddat många människor med sina vita bussar under andra världskriget.

– Namnet Herbert har prins Julian fått efter prinsessan Sofias morfar, som hette Herbert i andranamn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Stort grattis till de nyblivna föräldrarna! 

Annons