Annons

Skådespelaren Stefan Sauk har fått nog: ''Dags för uppror mot Försäkringskassan''

Annons

Stefan Sauk höjer nu rösten och ryter ifrån mot Försäkringskassan. Han vill skipa rättvisa för alla som söker ersättning, men inte beviljas den.

”Försäkringskassan försöker på ett pinsamt sätt blanda bort korten i svaret till min debattartikel om rätten till EU-vård. Det är förmodligen det svagaste en svensk teknokrat fått ur sig på en debattsida. Tiden är mogen för ett patientuppror”, det skriver Stefan Sauk i sin debattartikel på Expressen.


Det har varit stormigt kring Försäkringskassan den senaste halvåret, och trots att myndigheten vidtagit åtgärder så har missnöjda ärende-personer inte tystats.

En av de som fått nog av Försäkringskassans arbetssätt är skådespelaren Stefan Sauk, som höjer rösten för att skipa rättvisa bland de som söker ersättning.

Stefan Sauk vill starta uppror

Nu vill Stefan Sauk dra igång ett uppror som han hoppas att så många som möjligt hakar på, för att sätta stopp för Försäkringskassans arbetssätt.

”Sanningen är att Försäkringskassan driver en hård och aktiv kamp mot oss patienter i domstolarna, helt i strid med EU:s patientrörlighetsdirektiv. Myndigheten vrider och vänder, bänder och skarvar – allt för att neka patienter rätt till ersättning. Myndigheten vägrar acceptera domar som går dem emot och hittar hela tiden nya argument för att slippa betala.”, skriver Sauk i Expressens debattartikel.


Stefan Sauk menar att Försäkringskassan inte ens har ordning på det mest grundläggande och menar att det är pinsamt.

”Försäkringskassans svar blottar en usel självinsikt och det är allvarligt. Men låt oss ta myndigheten på orden. Det är bra att vi pratar om den svenska socialförsäkringen!Låt oss patienter dela med oss av våra berättelser. Målet är mycket enkelt: Att få slut på Försäkringskassans godtycke i tillämpningen av våra rättigheter. För det finns många häpnadsväckande öden där ute. Ni som vill: Berätta om hur ni drabbats av Försäkringskassans godtycke. Tagga #patientupproret i sociala medier. Det här angår oss alla.”

Hoppas du att fler hakar på Stefan Sauks uppror mot Försäkringskassan? Dela isåfall för att sprida budskapet. 

Annons