Annons

Polisens varning inför allhelgona: ''Tjuven väntar på rätt tillfälle''

Annons

Under allhelgonahelgen är det många som vill minnas och hedra sina anhöriga med ett besök på kyrkogården. Vi tänder ljus och gör fint på gravplatserna.

Men i skydd av höstmörkret och dåligt upplysta parkeringsplatser passar kriminella på att göra inbrott i bilen – när vi är uppe på kyrkogården.

På torsdagseftermiddagen gick polisen ut på Facebook med en uppmaning om att inte lämna några värdesaker när du lämnar bilen.


”Under allhelgonahelgen besöker många sina anhörigas gravar för att tända ljus och göra fint. Det finns dessvärre även andra personer som satt i system att just denna helg besöka kyrkogårdarna, eller i vart fall parkeringsplatserna. Personer som satt i system att göra inbrott i de bilar som står parkerade där”, skriver polisen i ett Facebook-inlägg.

Polisen förklarar att tjuven ”väntar på rätt tillfälle”.

”Vi vill därför rekommendera dig att inte lämna några värdesaker, som till exempel plånbok eller mobiltelefon, i bilen. Ta alltid dem med dig även om du låser bilen och bara lämnar den obevakad en kort stund. Tjuven väntar på rätt tillfälle och behöver bara några sekunder för att göra ett bilinbrott”, skriver polisen på Facebook.

Polisen uppmanar därför allmänheten att inte lämna väskor, plånböcker, telefoner eller andra värdesaker i bilen under kyrkogårdsbesöket:

”Alltså: Töm bilen själv, i stället för att ge tjuven chansen att göra det. Med önskan om en trevlig allhelgonahelg”, avslutar polisen inlägget.

BILD

Dela gärna polisens viktiga uppmaning vidare! Så att alla får en trevlig allhelgonahelg.

Annons