Annons

Programledaren Adam Alsing död i corona – blev 51 år gammal

Annons

Adam Alsing har dött efter att ha drabbats av coronaviruset, uppger hans familj via Daniel Lagerqvist på Discovery Networks för TT. Radio- och tv-profilen blev 51 år gammal.


Adam Alsing har varit programledare för flera stora tv- och radioprogram genom åren.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen", säger Alsings anhöriga i ett uttalande till TT.

"Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet. Familjen vädjar med all önskad tydlighet om respekt för sorgearbetet och kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer”.

Adam Alsing död – 51 år gammal

Den kände programledaren Adam Alsing har en tid varit sjukskriven från sin podd ”Adam och Kompani”, som han driver tillsammans med Daniel Breitholtz och Vanessa Falk. 

Den 25 mars publicerade han ett inlägg på Instagram om att han befann sig i hemkarantän: 

”Den här veckan var det jag som fick ta mitt samhällsansvar i corona-tider men jag är tillbaka nästa vecka igen!”, skrev han. 


Adam Alsing kom dock aldrig tillbaka och senaste avsnittet ställdes in. 

Under onsdagen kom beskedet att han avlidit efter att ha smittats av coronaviruset. Det bekräftar hans familj via Daniel Lagerqvist på Discovery Networks för nyhetsbyrån TT. 

NRJ Morgon, som Adam Alsing varit programledare för skriver på Instagram: 

”Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj. Vila i frid Adam, vi glömmer dig aldrig.”

Adam Alsing har genom åren varit programledare för en rad stora tv- och radioprogram och började sin bana på 90-talet i TV-4. Genom sin långa karriär har han varit programledare för bland annat ”Big Brother” i Kanal 5 och sin egen talkshow #Adam Live på TV3. Han har även programlett Jeopardy efter att ha efterträtt Magnus Härenstam. Han var senast aktuell som en av programledarna i ”Vakna med NRJ”. 

Han efterlämnar fru och två söner. 

Adam Alsing blev 51 år gammal. 

Annons