Annons

Polisen ryter ifrån i ett nytt Facebookinlägg– kräver att föräldrar tar ansvar för stökiga ungdomar: ''Prata med era barn''

Annons

Stökiga ungdomar ställer till med problem i centrala Norrköping.

Nu har polisen fått nog – och kräver att föräldrar tar större ansvar för sina barn.

”Vet ni hur era ungdomar beter sig på stan?”, skriver Polisen Norrköping på Facebook.

Polisen gör varje dag ett helt fantastiskt jobb med att skydda oss och samhället. De sätter sina egna liv i risk för att vi ska få leva så tryggt som möjligt.

Det är svårt att tänka sig hur mycket som faktiskt ligger på deras tallrik varje dag, därför måste vi hjälpa dem att ta itu med det vi faktiskt kan göra!

Polisen i Norrköping vittnar nu om stökiga ungdomar som beter sig väldigt illa på stan. De ifrågasätter varför föräldrarna inte ingriper.

”Just nu är det väldigt mycket ungdomar i city runt framförallt filmstaden. Vi får höra att ungdomar ofredar förbipasserande genom att kalla dem fula ord, sexuellt ofredar kvinnor, kastar mat på folk, röker cigarretter osv. De yngsta är runt 11 år...”, skriver de på Facebook.

”Vart är alla föräldrar? Vet ni hur era ungdomar beter sig på stan? Det är en direkt olämplig plats att vara på och kan mycket väl bli en plattform för framtida problem.”

Nu vädjar de till föräldrar att ta sitt ansvar för att minska problemet.

”Polisen tillsammans med väktare, socialtjänst med flera gör allt vi kan för att stävja problemet men det räcker inte. Vi behöver hjälpas åt allihop.”


Vad tycker du om detta? Tycker du att föräldrar bör ta mer ansvar för sina ungdomar?

Annons