Annons

Lärare gav igen på elev som kastade snöboll i nacken på honom – döms nu till tusentals kronor i böter

Annons

En lärare har fällts för ringa misshandel av en tolvårig elev efter att han tog tag i dennes nacke och tryckte ner honom till knästående. 

Pojken hade kastat en snöboll som träffade läraren i nacken. 

Läraren, som varit grundskollärare i 30 års tid, såg att några elever i sjätte klass stod och kramade snöbollar på skolgården. Då det inte är tillåtet att kasta snöbollar sa läraren till eleverna, varpå eleverna svarade med att kasta en hård snöboll i nacken på läraren, det skriver Sydsvenskan.


Kastade snöboll i nacken på lärare

När snöbollen träffat läraren i nacken ska pojkarna ha börjat springa därifrån. Läraren sprang då efter och tryckte ner eleven som kastat snöbollen mot marken. 

Veckan efter händelsen ska läraren ha bett om ursäkt till pojken inför hans pappa och skolchefen. Pojkens familj valde ändå att gå vidare med anmälan till rätten. 

9 200 kronor i böter

Enligt Sydsvenskan anser Tingsrätten det styrkt att läraren tagit tag i pojkens nacke och tryckt ner honom till knästående position. 

Läraren döms till ringa misshandel och ska nu betala 9 200 kronor i dagsböter och 800 kronor till Brottsofferfonden. Han slipper betala skadestånd till pojken.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.

Annons