Annons

Svenska läkarens varning: Därför ska du ta ut snusen minst 1 timme innan du har sex

Annons

Kände du till att snusande kan ställa till det i sovrummet?

Nej, inte jag heller – men om du är man så är det absolut läge att slänga ut prillan minst en timme innan det är dags att hoppa ner mellan lakanen.


Rökning och snus ger problem i sängen

I flera studier så har man sett att rökning kan leda till erektionsproblem. Vilket menas med att du kan ha svårt att få, eller uppehålla ett stånd.

Dock vet inte alla att snusning kan orsaka liknande problem.

Det är en skillnad mellan rökning och snusning men båda två kan ge dig problem i sängen, enligt Stefan Arver, docent och överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Det är inte nikotinet i cigaretter som visar sig vara det största problemet.

– Rökning har en kraftig, långsiktig negativ effekt på blodkärlen och ökar risken för flera typer av hjärt- och kärlsjukdomar. Men de effekterna av rökning beror inte huvudsakligen på nikotin utan på andra saker, säger han till Nyheter24.

Om du röker så ökar risken för långvariga problem med blodkärlen vilket i sin tur leder till att dina erektionsproblem kan bli långvariga.


Mindre blodflöde till penisen

Det finns en akut effekt i nikotin som påverkar kroppen. Eftersom den akuta effekten påverkar kroppen så kan snus ge dig erektionsproblem.

– Nikotin är ett gift som går in i kroppen och stannar kvar i ungefär i en timme ifrån en dos, innan den går ur kroppen, förklarar Arver och fortsätter:

– Den akuta effekten av nikotin är att blodkärlen drar ihop sig, man blir kall om fingrarna och får sämre blodgenomflöde i kroppens spetsar. Det vill säga i fötter, händer och penis.

Om du tar ut snusen i god tid

Effekterna med att snusa är inte långvariga som rökandet är.

– Man har inte kunnat koppla snusning till en ökad utveckling av hjärt- och kärlsjukdom och åderförkalkning på samma sätt som man gjort med rökning, säger Arver till Nyheter24.

Tryck nu på dela-knappen för att varna alla dina snusande vänner, eller tagga någon som måste veta det här!

Annons