Annons

Patrick Swayze krossad innan sin död – nu berättar hans nära och kära om mörka tiden

Annons

Det är över tio år sedan världskända skådepelaren Patrick Swayze gick bort i cancer. an blev endast 57 år gammal.

Nu berättar de personer som stod närmast honom om stjärnans stora hjärtesorg, mörker och sista svåra tid. 

– Han var där ute och han var bubblig och rolig men när han var ensam så kraschade han, säger frun i dokumentären ”I Patrick Swayze”.


Det är i dokumentären ”I Patrick Swayze” på SVT som de personer som stod honom närmast berättar om de okända händelserna ända fram till slutet.

Den stora kärleken och hans fru Lisa Niemi, 63, berättar i dokumentären om Swayzes stora hjärtesorg.

– Vi båda älskade barn och vi båda tänkte att vi skulle ha barn. Jag fick ett missfall. Vem visste att missfall var så emotionellt smärtsamma som de är? säger hon och blir tyst. Hon fortsätter: 

– Det var väldigt hjärtekrossande. 

Don Swayze, Patricks bror, 62, berättar om hur han tror att hans bror hade blivit en fantastisk pappa.


– Han skulle aldrig ha velat att Lisa skulle må dåligt för att hon fick missfall. Men det krossade honom, så de försökte, säger han i dokumentären.

– Jag har demoner som springer omkring på min insida. Jag har gjort allt för att jag ska bli av med dem och en dag ska jag bli lycklig och de här korta andetagen ska försvinna men jag vet inte om de någonsin kommer att göra det, säger Patrick i en intervju som visas i dokumentären, enligt SVT.

Hans bror, Don Swayze, berättar hur han läste på om bipolär sjukdom och hur både han och Patrick Swayze kände att den stämde in på dem båda. 

– Jag har gett upp om lycka, men jag är lycklig, fortsätter Swayze i intervjun. 

Och sen kom cancern, brodern berättar hur han var med i köket och läkaren ringde och berättade att den hade spridit sig – till levern och till lungorna.  


– Han spände sin käke, lämnade rummet och kom sen tillbaka efter 30 sekunder. Även om han hade cancer som ingen skulle bli frisk ifrån så sa jag till honom okej 5 procent jag har sett dig vara den där 5 procenten i allt du har gjort. Varför inte nu? 

Av sina nära och nära uppmanades Patrick Swayze att ta det lugnt och åka någonstans där han kunde ha det bra. I stället spenderade stjärnan sin sista tid i Chicago med något han verkligen älskade – att jobba. Det sista han spelade in är serien ”The beast”. 

Don Swayze berättar hur Patrick förklarade sitt beslut. 

– Jag vet inte hur man dör. Jag kommer att leva tills jag dör, brorsan. 


Dela vidare om du också tycker att Patrick Swayze var en underbar skådespelare, dansare och sångare!

Annons