Annons

Tv-stjärnan går till attack mot Greta Thunberg igen: ''En idiot''

Annons

Den brittiske tv-personligheten Jeremy Clarkson, 59, har tidigare attackerat svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16.

Efter Thunbergs insats vid FN-toppmötet i New York i september kallade han henne för en ”bortskämd snorunge”.

Nu ger sig Jeremy på Greta igen.


Jeremy Clarkson, 59, har vigt stora delar av sitt liv åt bilar. Mellan 2002 och 2015 var han med och ledde det populära motorprogrammet ”Top gear”. I dag gör han ”The grand tour” tillsammans med vännerna Richard Hammond, 49, James May, 56, och Andy Wilman, 57 – en annan show som även den kretsar kring bilar och motorer.

I The Sun förklarar han hur han har insett hur unga människor ogillar bilar. Och det är just Greta Thunbergs fel.

– Alla jag känner under 25 är inte det minsta lilla intresserade av bilar, Greta Thunberg har dödat bilshowen. De får lära sig i skolan, innan de kan säga ”mamma” och ”pappa”, att bilar är onda, och det sitter i deras huvuden, säger han.

Hans programledarkompis Richard Hammond anser att Clarkson är inne på rätt spår:

– Jag avskyr att säga det, men jag tycker att han har rätt. Unga människor bryr sig inte om bilar. Hur många ungar växer numera upp med bilplanscher på sovrumsväggarna?


Men Jeremy tillägger:

– För första gången någonsin har vi haft den globala uppvärmningen som har stuckits ner i halsen – och vi har inte varit idiotiska, det är definitivt en sak. Du kan ändra dig.

Endast en idiot ändrar inte sin åsikt när de ställs inför oåterkallelig bevisning. Frågan är, vad man ska göra åt det? Det är en mer intressant debatt än vad som händer.

Han menar dock att Greta Thunbergs sätt att ta sig an problemet inte är det rätta:

– Hon är en idiot. Går runt och säger att vi alla kommer att dö, det kommer inte att lösa något, kära du.

Vad tycker du om Jeremy Clarksons kritik mot Greta Thunberg? Lämna gärna en kommentar och berätta om dina tankar och dela gärna inlägget vidare!

Annons