Annons

Forskarnas slutsats: Personer som äter kött är lyckligare än veganer

Annons

Allt fler väljer en vegetarisk kost som en god gärning för vår planet och vårt klimat och diskussioner mellan veganer och köttätare har gått heta.

Oavsett vad man väljer att göra är upp till en själv, men det finns i alla fall forskning som visar vilken grupp som är den lyckligaste.

En undersökning utförd av Deakin Univeristy i Australien har fått fram vilka personer som är de lyckligaste.


Undersökningen genomfördes endast på kvinnor – men att anta att det även stämmer in på män är nog inte att vara helt fel ute.

Köttätare är lyckligare

Professor Felice Jacka förklarar:

”När vi studerade kvinnor som åt mindre än den rekommenderade dosen rött kött, så kom vi fram till att de var dubbelt så benägna att drabbas depression eller ångest jämfört med de som förhöll sig till det rekommenderade intaget”, säger hon enligt sajten Gizmodo.

”Även när vi tog hänsyn till hela hälsobilden i kvinnornas kostvanor – samt socioekonomisk status, fysiska aktivitet, eventuell rökning, vikt och ålder – så kvarstod skillnaderna kring om man konsumerar kött eller inte”, menar forskaren.

Så nu finns det officiella bevis – om det nu ens behövdes – på att köttätare är lyckligare.


Man vet ännu inte varför

Att kosten påverkar ens mentala hälsa är tidigare känt, men det här är den första rapporten av sitt slag som pekar på att rött kött är en nyckelfaktor i positivt hänseende. Man har dock ännu inte kommit fram till varför.

Tycker du också att det här var härliga nyheter? Tryck då på dela-knappen, så att även dina köttälskande vänner får läsa det här!

Annons