Annons

Efter hatet på nätet: Greta Thunberg ger svar på tal

Annons

Sedan Greta Thunberg anlände till USA har inte bara hyllningar, utan även hatet, ökat. Nu slår den 16-åriga klimataktivisten tillbaka mot mobbarna.

16-åriga Greta Thunberg har inte bara hyllats, utan även fått en drös hat emot sig. Om det inte handlar om hennes engagemang så riktas det väldigt ofta hat mot hennes diagnos Aspergers syndrom.

Nu har hon valt att ge svar på tal till de personer som valt att hata istället för att älska hennes hängivenhet och skriver på sin Instagram:

"Nu börjas det igen... Som ni kanske har märkt så är hatarna mer aktiva än någonsin – de går efter mig, mitt utseende, mina kläder, mitt beteende och mina olikheter".

"De hittar på varje tänkbar lögn och konspirationsteori. Det verkar som att de vill korsa varje möjlig gräns för att rikta bort fokuset, för att de är så desperata efter att inte prata om klimatet och den ekologiska krisen".

"Att vara annorlunda är inte en sjukdom och den nuvarande, bästa möjliga forskningen är inte åsikter – det är fakta".

"Jag förstår ärligt talat inte varför vuxna skulle välja att spendera sin tid med att håna och hota tonåringar och barn för att de lyfter fram vetenskap, när de i stället skulle kunna göra något bra. Jag antar att de helt enkelt måste känna sig så hotade av oss. Men slösa inte er tid på att ge dem någon mer uppmärksamhet. Världen vaknar upp. Förändring är på väg oavsett om de tycker om det eller inte. Vi syns på gatorna den här fredagen!"

Vad tycker du om Gretas svar?

Annons