Annons

Här flyr Greta Thunberg intervju med kritiska frågor

Annons

I dag, den 21 oktober är det val i Kanada. Greta Thunberg har befunnit sig i landet i några dagar. Journalisten Keean Berte från Rebel Media ville veta varför Greta är i Kanada några dagar innan valet.

 

Rebel Media uppger att de lyckades spåra Thunberg ”då hon är den enda som åker runt i en lyxig Tesla med nummerskyltar från New York”.

Innan intervjun börjar delger journalisten Keean Bexte sina tankar kring varför klimataktivisten Greta Thunberg sökt sig till Kanada. Då det bara är tre dagar kvar till det kanadensiska valet, råder det för honom ingen tvekan om att Thunbergs besök handlar om valpåverkan och vill veta om Greta registrerat sig som ”third party advertiser” enligt reglerna för valpåverkande lobbyister.

Bexte ville bland annat få svar på frågetecken kring utländska intressen och ej redovisade pengar i samband med fenomenet Greta. Han ville också veta varför Greta anordnar klimatstrejker i Alberta i Kanada som han, uppger har den mest etiskt producerade oljan på jorden, där man tar stor hänsyn till alltifrån miljö till rättvisa löner för oljearbetarna.

Bexte undrar varför Thunberg tagit sikte på Kanada och inte på de verkliga miljöbovarna på andra håll i världen.

– Varför åker du inte till Kina eller Saudi Arabien och protesterar mot dem?, lyder Bexte’s första fråga

– För just nu är jag här och jag flyger inte. Jag är också här för att jag blev inbjuden. Jag har inte fått någon inbjudan av Kina, svarar Thunberg.

Bexte kommenterar att det inte går att få en inbjudan till en diktatur om man tänker kritisera dem, men att detta går bra att göra från demokratiska länder som till exempelvis hennes Sverige eller hans eget Kanada.

Keean Bexte intervjuar både Greta Thunberg och hennes far genom att ställa tuffa frågor som de inte vill svara på. Det slutar med att teamet hotar med att ringa polisen.

Se klippet nedan:

Annons