Annons

Mamman vill att 7-årige sonen ska genomgå könsbyte – trots att han vill vara pojke

Annons

7-åriga James Younger från Texas, USA, är i mitten av ett stort vårdnadskamp på grund av sin mammas insisterande på att han vill övergå till livet som en flicka. 

Pojkens far, Jeffrey Younger, insisterar på att hans ex-fru, barnläkaren Dr. Anne Georgulas, har pressat deras son James att genomgå en könskorrigering sedan barnet var 3 år gammalt, skriver The Blaze.


Ett klipp som publicerades på Twitter förra månaden visar hur James berättar för sin far att hans mamma säger att han är en flicka, målar hans naglar och klär honom i klänningar.

Mamman, Anne Georgulas, ska även ha registrerat James på förskolan som tjej och gav honom ett nytt namn, "Luna", som hans lärare skulle använda. Pappa Jeff fruktade att transgenderterapimöten och hormonbehandling var precis runt hörnet och att han - på grund av en jurys beslut om att neka honom vårdnad - skulle han tvingas se sin son bli flicka.

Men den 24 oktober ändrande en domaren Kim Cooks beslutet och föräldrarna fick delad vårdnad av James och tvillingbrodern Jude.  

Domen gav pappan mer tid med pojkarna och innebar att båda föräldrarna skulle behöva samtycka till all medicinsk behandling som barnen fick.

Medan pappan säger att det är barnets mor som försöker tvinga honom till ett könsbyte, hävdar mamman att det är James själv som har insisterat på detta.


Pappan har lagt upp bilder på Facebook där han skriver:

"Att gå till skolan. Så ser det ut när JAMES får välja! * Bekräfta detta! *

Också ett foto taget igår, strax före kyrkan. James och Jude är stolta över att vara män!

Rädda James, spara tusentals barn! #SaveJames #ProtectJamesYounger #SaveJamesYounger"

Update*** Jeff emailed the principal today and James and Jude's teachers had reported that there was zero stress or...

Posted by Save James on Monday, November 4, 2019

Sedan pappa Jeff först nekades vårdnadsrätt och fallet började få uppmärksamhet i USA beordrade Texasguvernören en utredning av situationen, enligt The Blaze.

Se klippet nedan. Vad tycker du om detta?
Annons