Annons

Fotbollstränaren får sparken – efter att ha förolämpat Greta Thunberg: ''Jag ångrar det''

Annons

Svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16, har på kort tid blivit världskänd för sitt stora engagemang för klimatet och för att ställa krav på omedelbara åtgärder mot klimatförändringarna. Men engagemanget har också resulterat i negativa reaktioner. 


Förolämpat Greta Thunberg

Nu har en fotbollstränare hamnat rejält i trubbel efter sina kommentarer om Greta. Italienska Serie D-klubben Grosseto har valt att sparka sin ungdomstränare Tommaso Casalini, rapporterar sajten Football-Italia.

Football-Italia rapporterar nu att Serie D-klubben Grosseto har sparkat ungdomstränaren Tommaso Casalini. Detta efter att han ska ha förolämpat Thunberg på Facebook. 

Grosseto meddelade, enligt Football-Italia, att tränaren inte agerat i linje med klubben och att han därmed får sparken. Efter det gick Casalini själv ut och bad om ursäkt. 


- Jag skulle vilja be om ursäkt till alla och till Greta Thunberg för inlägget jag skrev på Facebook i förra veckan. Det skrevs i en stund av ilska mot den svenska aktivisten med ett helt fel språk och ett innehåll jag ångrar. Jag tänkte aldrig och har aldrig tänkt sådana saker om en minderårig. När du gör ett misstag är det rätt att du tar ansvar för det, säger tränaren enligt Football-Italia.

Casalini berättar också att han accepterar fullt ut att han tvingas bort från klubben. 

Det här skrev Tommaso Casalini:

"Den här h*ran! Hon är 16-år och kan kn*llas, hon är i rätt ålder".


Annons