Annons

KD-ledaren Ebba Buschs krav – vill att regeringen avsätts: ''Vad väntar ni på?''

Annons

Här kommer ett utspel som skapat rubriker under de senaste timmarna: Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch vill avsätta de nuvarande regeringen.

 – Riksdagsledamöter, vad väntar ni på? Vad är er ursäkt för att inte avsätta den här regeringen? sade Ebba Busch (KD) från riksdagens talarstol.

onsdagsförmiddagen fick partiledarna från riksdagens åtta partier inledningsvis hålla varsitt anförande som sig bör.

Det var då som Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna gick till angrepp på regeringen – framför allt vad gäller frågan om trygghet och kampen mot brottsligheten.


KD-ledaren uppmanade riksdagen att avsätta regeringen.

– Riksdagsledamöter, vad väntar ni på? Vad är er ursäkt för att inte avsätta den här regeringen?, sade Ebba Busch (KD) från riksdagens talarstol, innan hon fortsatte:

 – Vad är det ni gör värt om människor inte är trygga, inte kan lita på Sverige?

SD-ledaren: ”Oacceptabelt”

Busch fick medhåll från SD-ledaren Åkesson.

 – Att det här ens tillåts hända i Sverige 2020 är makalöst, det är skandalöst, oacceptabelt. Och det är så uruselt, så svagt, att det görs så lite för att trycka tillbaka det här, sade Jimmie Åkesson.

SD vill se större krafttag mot brottsligheten, förklarade han.


– Om vi ska lyckas vända på det här, vore det bra att börja med att se och beskriva verkligheten som den faktiskt är. Först och främst krävs att vi omedelbart sätter stopp för fortsatt import av brottslighet. Ett stopp för fortsatt asylrelaterad invandring kombinerad med kraftigt skärpt utvisningspolitik, sade Åkesson.

Även statsminister Stefan Löfven (S), som inledde från talarstolen under förmiddagens partiledardebatt, talade om kampen mot kriminaliteten.


– Hela samhället måste kraftsamla och det är vår gemensamma uppgift, sade statsminister Löfven.

Han poängterade även att S framöver också kommer prioritera jobben.

– Kampen för jobben är en kamp för välfärden och jämlikheten. Det är också en kamp mot missmod, utanförskap och desperation.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Annons