Annons

Gunhild Stordalen trotsar sjukdomen – här är hennes nya besked

Annons

Gunhild Stordalen har drabbats av en infektion.

Men det låter henne inte stoppas.

Trots sjukskrivning gjorde hon ett sällsynt framträdande i Stockholm under onsdagen.

– Jag lär mig ständigt att hälsa inte är något man kan ta för givet, säger hon till Expressen.

Miljöaktivisten och filantropen Gunhild Stordalen, 40, har sedan 2014 kämpat mot den ovanliga sjukdomen diffus kutan systemisk skleros. Tillsammans med maken, den norska hotellmagnaten Petter Stordalen, 56, har hon vid flera tillfällen valt att berätta om sjukdomen, och paret har varit öppna med kampen, sorgen och allt som följer med den.

Men när Gunhild, som är aktiv i sociala medier, plötsligt inte uppdaterade sina följare blev många oroliga. I slutet av maj förklarade hon varför.

På en Instagrambild syns hon tillsammans med Petter på en promenad. Till bilden skrev Gunhild:

”Jag har varit ganska tyst ett tag eftersom jag inte har känt mig bra på grund av en infektion. Men dessa två pojkar och antibiotika gör livet mycket bättre. Hoppas vara tillbaka snart – och kunna ansluta sig till EAT-drängbanden i uppförandet till EAT Forum 2019”.

Trots att hon nu är sjukskriven väljer hon ändå att jobba, åtminstone för en kort stund. 

I samband med matmässan EAT Forum i Stockholm, som hålls den 12 och 13 juni, dök hon upp för att hålla ett tal.

Gunhild Stordalens nya sjukdomsbesked

För Expressen berättar hon om den senaste tiden.

– Jag har under hela våren kämpat med en infektion som läkarna inte vet var den kommer ifrån. Den har inget med min bindvävssjukdom att göra, men jag går på immundämpande mediciner som gör att jag är mer känslig för just infektioner, säger hon till tidningen.

– Jag lär mig ständigt att hälsa inte är något man kan ta för givet.

Organisationen EAT arbetar med frågor kring kost- och miljöutmaningar. För Gunhild betydde det mycket att hon kunde närvara.

– Det har betytt mycket för mig att komma på benen till öppningen av forumet i dag, om än för en kort stund. Jag är självklart otålig när det gäller att komma tillbaka i arbete, men nu får jag hålla mig tills dess att sjukskrivningen är över i slutet av sommaren, säger hon.

Gunhild är verkligen otrolig kämpe! Dela gärna om du också tycker det.

Annons