Annons

Alexander Karim ryter till mot Örjan Ramberg – efter nya beskedet om Josefin Nilsson-dokumentären

Annons

Örjan Ramberg har anmält SVT efter den uppmärksammade dokumentären om Josefin Nilsson. Han menar att SVT brustit gällande kraven på opartiskhet och saklighet samt att flera viktiga fakta uteslutit – något som nu väcker starka känslor.

Nu ryter skådespelaren Alexander Karim ifrån.

”Ta ansvar för dina handlingar och helt enkelt be om förlåtelse”, skriver Karim i en debattartikel publicerad på Nyheter24.


I dokumentären ”Älska mig för den jag är” berättar Josefin Nilsson om hennes liv och död. Dokumentären har engagerat miljontals människor och rört upp många känslor.

Den nu avlidna skådespelerskan berättar Josefin Nilsson om hennes liv och död. Bland annat skildrar den hur hon levde i ett destruktivt förhållande med en man under 1990-talet. Mannen, skådespelaren Örjan Ramberg, dömdes till tre månaders fängelse för misshandel, upprepade olaga hot, skadegörelse och överträdelse av besöksförbud i tingsrätten. Straffet lindrades senare av Hovrätten som gav honom ett villkorligt straff.

Efter dokumentären, där mannen ej är namngiven, som slog tittarrekord hos SVT play har Örjan valt att anmäla SVT, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

I anmälan beskriver Örjan hur SVT brustit när det gäller kraven på opartiskhet och saklighet.

”Det som presenterades i dokumentären var förvrängt och inte med sanningen överensstämmande. Viktiga fakta saknades i dokumentären och hade ersatts med sakfel och rena lögner. Det påstås att jag slagit min före detta flickvän med knytnävsslag mot ryggraden, och att jag knuffat in henne i en vägg med sådan kraft att väggen gått sönder. Det påstås att jag har orsakat hennes död", det skrev Örjan Ramberg i en debattartikel i Aftonbladet.

Alexander Karim rasar

Skådespelaren Alexander Karim fick stor uppmärksamhet efter dokumentären om Josefin Nilsson. Och nu, efter Örjans anmälan mot SVT, rasar han igen. I en debattartikel på Nyheter24 skriver han:

”Anledningen till att du inte kommer vidare är att du under hela den här tiden, inte en enda gång har tagit fullt ansvar för dina handlingar”

”Bli en förebild”

Karim gör en liknelse med sin fyraårige son. Om hans son slagit ett av sina syskon säger han förlåt, någonting han anser att Ramberg också bör göra.

”Du borde ta ett djupt andetag. Släppa all ilska. Alla ursäkter. Alla ”de ljuger” ”SVT borde stämmas” ”Jag gjorde inget!!” Och istället, likt fyraåringen, ta ansvar för dina handlingar och helt enkelt be om förlåtelse. Till hennes familj, vänner, bekanta. Till henne. Ja, det kommer att krävas mod. Men istället för att vara kvinnomisshandlarnas främsta representant i Sverige, kan du då hjälpa till att skapa förändring. Bli en förebild. Få andra som du att följa i samma spår”, skriver Alexander Karim i debattartikeln.

Vad tycker du om Alexander Karims ord?

Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!

Annons