Annons

Greta Thunbergs fräcka svar till Donald Trump - efter presidentens hån

Annons

Donald Trump hånade Greta Thunberg offentligt efter hennes tal under FN:s klimatmöte.

Nu svarar den svenska klimataktivisten presidenten.

Thunberg har uppdaterat sin beskrivning på Twitter, med en tydlig men dämpad pik mot Trump.


Greta Thunberg talade under FN-klimatmötet

I går talade 16-åringen under FN:s klimatmöte i New York, ett tal som blivit uppmärksammat över hela världen.

– Folk lider, folk dör. Vi är i början av massutrotning. Och allt ni talar om är pengar och sagor om evig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni? sa Greta med gråten i halsen.

Det blev inget klimatfokus i Donald Trumps tal till FN:s generalförsamling. I stället valde USA:s president att skicka en skarp varning till stormakten Kina. Han är en av de många som inte låtit sig övertygas av Thunbergs engagemang för klimatet.

Donald Trumps hån

I ett uppmärksammat klipp som florerar på nätet ses Thunberg få ett minst sagt args ansiktsuttryck när hon såg presidenten – och bara timmar efteråt hånade Trump henne offentligt.

”Hon verkar vara en väldigt lycklig ung flicka som ser fram emot en ljus och fantastisk framtid. Så roligt att se”, skriver Trump i sitt ironiska inlägg på Twitter där han har över 64 miljoner följare.

Thunberg har inte kommenterat någonting varken kring Donald Trumps medverkan på klimatmötet eller hånet på Twitter – fram tills nu.

Gretas fräcka svar till Donald Trump

16-åringen har nyligen uppdaterat sin beskrivning på Twitter i en minst samt tydlig pik mot presidenten.

”En väldigt ung och lycklig flicka som ser fram emot en ljus och fantastisk framtid”, står det nu i Thunbergs beskrivning på Twitter där hon i skrivande stund har över 2 miljoner följare.

Vad tycker du om detta? Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!

Annons