Annons

Nu möts Stefan Löfven av jättekritik efter hans vilda firande med VM-bronshjältarna: ''Ovärdigt!''

Annons

Stefan Löfven släppte loss när han totalfirade bronsmedaljen med de svenska VM-hjältarna.

Nu möts statsministern av stor kritik.

– Jag tycker det är ovärdigt av han som statsöverhuvud, säger hockeyprofilen Leif Boork till SportExpressen.

När Sverige vann VM-brons i Frankrike i lördags var en stolt Stefan Löfven på plats för att hylla vårt svenska landslag. Sedan deltog även statsministern i det vilda blågula firandet i omklädningsrummet efter matchen.

Tillsammans med landslagsspelaren Olivia Schough tar Stefan Löfven ton och sjunger med till ABBA, ett riktigt firande ser det ut att vara att döma av videon som nu sprider sig som en löpeld på sociala medier.

– Jag hoppas att spelarna känner att hela svenska folket är oerhört stolta över dem. De bjuder på spänning, dramatik och fantastiskt fint spel. Så välförtjänt medalj, sa Löfven efter VM-bronset.

Men nu får statsministern rejäl kritik för att han släppte lös så pass mycket under firandet i omklädningsrummet med framförallt allsång.


– Jag tycker att det är ovärdigt att han som statsöverhuvud står och kör ”lattjolajban” med spelarna i omklädningsrummet. Han representerar något mer än sig själv. Han representerar Sverige. Dessutom kan man misstänka att det är lite av ett politiskt spel, att han vill vinna röster och sympatier, säger hockeyprofilen Leif Boork till SportExpressen.

Boork har själv varit förbundskapten för både Tre Kronor och Damkronorna och han menar att han inte hade uppskattat om en statsminister dansat runt i omklädningsrummet.

– Jag tycker att det är positivt att han är där, att han har en Sverige-tröja på sig. Men han ska uppträda som ett statsöverhuvud. Han behöver inte stå där och dansa med dem och var inne mitt i smeten när de firar. Där tycker jag att gränsen går, säger han till kvällstidningen.

– Jag hade kunnat framföra den kritiken till honom personligen, om det hade skett när jag var förbundskapten.

Se Löfven fira med våra VM-hjältar i klippet här nedan. Vad tycker du om detta? Håller du med Leif Boork eller tycker du att det är självklart att man, som statsminister, ska kunna bjuda på sig själv vid sådana tillfällen?

Annons