Annons

Politiker vill göra nedskärningar inom vården – nu ryter läkaren Uffe ifrån: ''Listan fylls på''

Annons

Sparkrav och hundratals varslade – det är kris på Stockholms akutsjukhus. Nu har Uffe Hylin, universitetslektor på Karolinska Institutet och läkare på Södersjukhuset, publicerat en uppmärksammad bild på sin Facebook-sida. Där skriver han om problemen som tillkommer med nedskärningarna inom vården.

I ett inlägg på Facebook skriver läkaren om sin oro över situationen.

Här ligger patienten som vi nyss opererat. Patienten borde rullas in på ”uppvaket” där vi kan ha extra koll på honom...

Posted by Uffe Hylin on Sunday, December 15, 2019

”Här ligger patienten som vi nyss opererat. Patienten borde rullas in på ”uppvaket” där vi kan ha extra koll på honom medan bedövningen släpper innan han kan flyttas tillbaka till vårdavdelningen.

Men… nu är det fullt på uppvaket, så patienten måste vänta kvar på operationssalen. Det låser fast en narkossköterska på salen och stoppar tills vidare ytterligare operationer.

Om vi hade haft fler sjuksköterskor kunde vi ha haft fler uppvakningsplatser öppna och då kunde vi ha jobbat vidare på akutlistan där det just nu finns 16 patienter som väntar på operation. Listan fylls på med ca tio patienter per dygn.

I detta läge anser politikerna att vi har så stor arbetsbrist att personal måste avskedas.”

Bilden har fått stor spridning på väldigt kort tid och kommentarsfältet är fyllt av människor som tycker att detta är både fruktansvärt och skrämmande.


I ett annat Facebook-inlägg skriver läkaren Uffe att det inte handlar om att sjukhuset inte har plats för mer patienter, utan att det återigen handlar om att det finns för få sjuk- och undersköterskor.

Mer på samma tema: Just nu har vi beordrat tre överbeläggningar på sjukhusets alla avdelningar. Trots att vi har tolv...

Posted by Uffe Hylin on Sunday, December 15, 2019

”Mer på samma tema:

Just nu har vi beordrat tre överbeläggningar på sjukhusets alla avdelningar. Trots att vi har tolv tomma sängar på en halv vårdavdelning!

Men… det finns varken sjuksköterskor eller undersköterskor att bemanna den halva avdelningen med.Vi har också, bland de 79 patienter som är på akuten, nio som väntar på att bli inlagda. En har väntat nio timmar, en annan har väntat fem.

I detta läge anser politikerna att vi har så stor ”arbetsbrist” att medarbetare måste avskedas.”

Vad tycker du om alla nedskärningar inom vården?

Annons