Annons

Nu vandrar undersköterskor i protest mot regeringen: ''Får skit för att vi arbetar med hjärtat''

Annons

Nu kräver undersköterskor över hela landet stopp för fler besparingar i äldreomsorgen.

Tusentals namnunderskrifter lämnas i dag över till regeringen.


Ida är en av de som drivit ‘Undersköterskeupproret’ framåt i sin hemstad, och efter att flera engagerat sig över hela landet har man nu fått ihop en protestlista med 15 000 namn. Idag tågar tusentals upp till riksdagen för att pressa politikerna.

Tusentals av Sveriges undersköterskor är idag överbelastade och utarbetade, för att det satsas för lite på vården.

Detta generera långa vårdköer, sjukanmälningar bland personalen, uppsägningar, och därefter personalbrist. Men nu hoppas Sveriges undersköterskor på att förändra vad de kallar ”krisen” inom vården.


Nu har flera av våra svenska undersköterskor gått med i upproret med syfte att skapa opinion för bättre arbetsvillkor och fler kollegor inom äldreomsorgen.

Till Undersköterskeupproret skriver de på sin hemsida:

”Det är dags att regeringen förstår allvaret i den kris som pågår inom äldreomsorgen – en kris som riskerar att bli ännu värre om inget görs nu.

För om undersköterskorna tar slut, vem ska då ta hand om alla äldre i hemtjänst, på servicehus och på särskilda boenden?

Syftet med namninsamlingen är att lämna över dem till regeringen och förhoppningsvis får dem att förstå att nu är det allvar!”

Överlämnas till regeringen under torsdagen

Under torsdagen kommer det ske flera manifestationer runt om i landet i protest mot den kris som råder inom äldreomsorgen, detta rapporterar TV4 Nyheter.

 – Vi får skit för att vi arbetar med hjärtat, säger undersköterskan Silvana till TV4.

I dag lämnas över 15 000 namnunderskrifter över till regeringen, med krav på förändringar för vårdanställda.

”Äldrevården kostar och nu är det dags att regeringen förstår det och budgeterar där efter”, skriver Undersköterskeupproret på sin hemsida.

Dela för att hjälpa undersköterskorna genom att visa att du står bakom dem.

Annons