Annons

Alice Bah Kuhnke: ''Det ska vara dyrt att köra bil''

Annons

Det måste bli dyrare att köra bil i innerstan och att flygpendla.

Det säger Alice Bah Kuhnke, MP:s toppkandidat till EU-valet i en utfrågning i Nyhetsmorgon.

– Det ska vara otroligt kostsamt för de som till exempel flygpendlar mellan Stockholm och Göteborg flera gånger i veckan, säger Alice Bah Kuhnke. 


Klimatlarm och bensindebatter har präglat upptakten till EU-valet. Bensinpriserna är nu rekordhöga vilket lett de senaste dagarnas bensinuppror. Under ondagskvällen har över en halv miljon personer gått med i Facebook-gruppen Bensinupproret 2.0.

Då Alice Bah Kuhnke får frågan i TV4:s Nyhetsmorgon om vad hon vill säga till de som skrivit under svarar hon:

– Vi måste investera för att människor ska kunna leva och vara. Till exempel när det gäller bilen finns det platser i Europa och inte minst i Sverige där man är beroende av bil, säger MP-kandidaten. 

MP:s toppnamn till EU-parlamentet, Alice Bah Kuhnke, menar att det ska vara dyrare att köra bil i områden där man kan använda kollektivtrafik.

– I Stockholms innerstad behöver man inte sitta i en bil i en timmes kö varje dag i stora SUV:ar. Då ska det vara dyrare att köra bil. Och det ska vara otroligt kostsamt för de som till exempel flygpendlar mellan Stockholm och Göteborg flera gånger i veckan. För det finns alternativ, menar hon.

Håller du med henne?

Annons