Annons

Över en halv miljon stöttar ''Bensinupproret 2.0'' - nu bjuds de in till riksdagen

Annons

Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0” har nu nått över en halv miljon medlemmar och planerar sina första sammankomster. Nu har representanter för gruppen också bjudits in till ett seminarium i riksdagen, skriver DN.

Bensinen kostar nu kring 16 kronor litern, och experter verkar tro att priset kan komma att öka till 17 kronor per liter.

Inbjudan gäller ett seminarium i riksdagshuset som äger rum på torsdag nästa vecka. 

Den leds av Moderaternas Niklas Wykman som på Facebook skriver: 

”Bensinupproret 2.0 för fram en oro och en kritik som är befogad. Det är viktigt att lyssna till de problem som de uppmärksammar”.

Bensinupproret 2.0 har kommit att engagera hundratusentals svenskar. Över en halv miljon har gått med i gruppen på Facebook. 

– Det känns underbart. Det visar att vi har skakat om i maktens korridorer om vi ska vara dramatiska, säger en av initiativtagarna, Peder Blohm Bokenhielm, om inbjudan till seminariet till Expressen.

– Det visar att vi har kommit upp till den nivå som vi vill komma upp till och blir tagna på allvar. Nu har vi fått respons och en reaktion, fortsätter han. 

På torsdag nästa vecka ska representanter från Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0” åka till riksdagen för att försöka få igenom sina krav. Ett av kraven är att bensinpriset ska sänkas till 12 kronor litern, skriver DN.– Är det rimligt att varje individ ska behöva betala en sån hög skatt så att det känns som en straffskatt? Självklart måste vi gå över till elbilar och gå från fossila bränslen. Men att göra det på det här viset och säga: ”Ska ni köra fossilt ska ni betala extra mycket”, det går inte, säger Peder till Dagens Nyheter och tillägger:

– En bättre elbil i dag kostar väldigt mycket pengar. Hur många har råd med en sån? Man skapar till slut en klassfråga: Vem ska få köra bil?

Vad tycker du om Bensinupproret? Står du bakom dem?

Annons