Annons

Därför vägrar Charlotte Kallas göra reklam för spelbolag

Annons

Charlotte Kalla har varit öppen med att hon inte vill göra reklam för spelbolag.

Svenska Spel är ny sponsor för skidlanslaget – men kommer inte frontas av stjärnan.

Sedan i somras står det klart att Svenska Spel kommer kliva in som sponsor för svenska skidlandslaget. Charlotte Kalla har sedan tidigare gjort klart att hon inte vill låta sig sponsras av spelbolag och den svenska längdstjärnan ställs nu inför en obekväm situation. En situation som hon dock har kunnat förutse.

– Jag är medveten om att sånt kan hända, säger Charlotte Kalla till Dagens Nyheter. 

Nu vill den svenska stjärnan klart ta avstånd till företaget och säger att de inte kommer få använda henne som frontfigur.

– Vi är beroende av sponsorer för att kunna finansiera den här verksamheten. Redan när jag kom med i juniorlandslaget blev jag medveten om att någonstans kommer pengarna ifrån. Vill vi konkurrera med de andra är det de här förutsättningarna som finns, säger hon till Dagens Nyheter.


Får inte Kalla som frontfigur

Kalla vill dock slå fast att hon känner sig tacksam för att de hjälper henne och henne landslagskamrater att tävla på högsta nivå och med förutsättningar därefter, men just spelbolag är inget hon vill fronta i dess kampanjer.

 – Därför känner jag mig neutral (mot Svenska spel) som jag gör mot alla andra av förbundets företag. Men jag känner mig inte beredd att sticka ut och vara en person som ska lansera något om det kommer att vara kampanjer.

Trots att svenska stjärnan behöver bära företagets logga på kläder, vill Charlotte Kalla klargöra att hon inte stödjer spelbolagen.

– Det skulle skada både dem och mig, det är ingen som skulle vinna på det, säger Charlotte Kalla till DN.


Vad tycker du om Charlotte Kallas beslut? Kommentera gärna.

Annons