Annons

Victorias krav på modebranschen – vill se inkludering och mångfald: ''Utrymme för alla storlekar''

Annons

Kronprinsessan Victoria, 43, uppmanade till mångfald när hon öppningstalade på Stockholm Fashion Week.

Hon efterlyste en mer inkluderande modebransch.

– En modeindustri där det finns utrymme för alla storlekar, en modeindustri som frigör snarare än begränsar.

Kronprinsessan fick även nyligen uppdraget att hålla i öppningstalet för Stockholm Fashion Week, som precis i augusti, sker digitalt. I talet pratade hon om social distansiering och hur det nu är en del av vardagen.

– Det tar tid att vänja sig. Vi är alla inne i en pågående lärprocess, men ändå, det är så här vi gör i dag. Normen har förändrats eftersom det är nödvändigt, säger hon i talet.

Hon berättar vidare om de svenska modeföretagen och hur de har tagit täten för att göra modeindustrin mer hållbar och miljövänlig.


– I den svenska modeindustrin är det i dag normalt att ha en strategi för miljö och hållbarhet. Att kunna svara på frågor om tillverkningens villkor är norm, säger kronprinsessan och fortsätter med en uppmaning:

– Och snart, hoppas jag, att också en verkligt inkluderande affärsmodell kommer vara norm.

Kronprinsessan vill se mer mångfald, och efterlyser en modeindustri där ”människor från olika bakgrunder kan synas på catwalken och i kampanjer”

– Jag vet att många som lyssnar i dag jobbar hårt för att uppnå detta, genom att bryta ny mark och utmana gamla normer i allt från rekrytering till marknadsföring. Som stolt bärare av svenskt mode följer jag den utvecklingen med stort intresse.

Hon fortsätter:

– Det är min förhoppning att svensk modeindustri kan inspirera och vara en förebild för andra på även detta område. För mångfald är inte en modetrend. Det är vad vi är. Vi är mångsidiga och det är så vi borde göra saker nu, i modevärlden och utanför.

Håller du med kronprinsessan Victoria? Lämna då en kommentar på Facebook!

Annons