Annons

Björn Ranelid sätter ner foten – för de äldre: ''De har byggt vårt samhälle''

Annons

Författaren Björn Lövenlid sätter ner foten.

I en krönika på Expressen skriver han om vikten av att värna om våra äldre genom en bra omsorg.

”Omsorgen och vården av de gamla och sjuka människorna får aldrig bli till döda och kalla siffror i bruttonationalprodukten, ty de har byggt och skapat vårt gemensamma samhälle”, skriver Ranelid.

Även om det kan tyckas som en självklarhet, men långt från alla äldre i Sverige lever ett värdigt liv idag.

Den ekonomiska tryggheten för Sveriges pensionärer är botten. Faktum är att den är så låg att svenska pensionärer räknas som de fattigaste i Norden, det visar siffror från EU:s statistikinstitut Eurostat.

Björn Ranelid slår nu ett slag för att vi måste tänka mer på våra äldre.

”Så länge de gamla och bräckliga människorna behandlas illa i Sverige och så länge hemtjänsten kommer med kall mat att sätta på en bricka i mikrovågsugnen och så länge de svaga åldringarna måste vänta på städning av sina boplatser skall det inte vara tillåtet att spendera hundratals miljarder kronor på järnvägsspår för tåg som färdas snabbare än förnuftet och det skall inte heller vara tillåtit att politiker åker till nöjen och fester medan det är krig i Sverige”, skriver han i Expressen.

Björn Ranelid om vården

Han lyfter problemen som finns inom hemtjänsten i dag.

”Hemtjänsten är vår tids barmhärtiga samariter och de kommer med mat och snälla ord till de gamla och sjuka, men de är jagade av klockor och plikter och nästa ansikte och nästa.”

”Omsorgen och vården av de gamla och sjuka människorna får aldrig bli till döda och kalla siffror i bruttonationalprodukten, ty de har byggt och skapat vårt gemensamma samhälle”.

Dela gärna om du håller med Björn Ranelid om att våra äldre i Sverige förtjänar bättre!

Annons