Annons

Regeringens nya besked: Sänker skatten för 1 miljon pensionärer

Annons

En miljon pensionärer får sänkt skatt från och med den 1 januari 2020. Regeringens budgetsatsning avslöjades av finansminister Magdalena Andersson (S) i augusti och bekräftades i går på en pressträff.

– Det som presenteras här i dag är varken början eller slutet, vi kommer fortsätta. Landets pensionärer ska ha det bra, sa Stefan Löfven under pressträffen som hölls under torsdagen.

Stefan Löfven lade även till att detta är något de kommer fortsätta att jobba med.

– Det som presenteras här i dag är varken början eller slutet, vi kommer fortsätta. Landets pensionärer ska ha det bra, sa Stefan Löfven under pressträffen som hölls under dagen, enligt Aftonbladet.


Hur mycket sänks skatten och för vilka?

En miljon pensionärer kan nu se fram emot en skattesänkning, samt att grundnivån i garantipensionen kommer att höjas med 200 kronor i månaden.

Enligt finansminister Magdalena Andersson kommer den nya skattesänkningen gälla de personer som har en inkomst på över 17 000 per månad.

För att exemplifiera skattesänkningen förklarar finansministern att en änka och före detta undersköterska med inkomstpension och garantipension kommer få 1 500 kronor mer i månaden. En ensamstående före detta byggnadsarbetare med inkomstpension kommer få 1 100 kronor mer i månaden. 

– Har man 20 000 i månaden får man 2 500 i sänkt skatt per år, ungefär 200 i månaden, säger Andersson enligt Aftonbladet.

När sänks skatten?

År 2020 väntas den sänkta skatten för en miljon pensionärer träda i kraft. Och den 18 september släpps den slutgiltiga höstbudgeten. 

Vad tycker du om den här skattesänkningen? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.

Annons