Annons

Vegan lurades äta chicken nuggets när hon var berusad – ringde polisen

Annons

När du är vegan måste du se till att allt du sätter i munnen är kött- och mejerifri. Om du har kontroll, är det inget besvär eftersom du kan kontrollera alla ingredienser och sedan fatta ett välgrundat beslut.

Men om du lämnar beslutsfattandet till någon annan, kan du ligga lite risigt till, särskilt om alkohol är inblandad och vänner som inte riktigt tar dig på allvar.


Det är vad en vegansk kvinna har upplevt efter att hon oavsiktligt matades chicken nuggets av sina kompisar på en utekväll.

I ett inlägg på Reddit förklarar 24-åringen att hon till och med ringde polisen på sina vänner på grund av hur förrådd hon kände sig.

"För fyra nätter sedan var jag på en fest och jag ska erkänna att jag blev ganska full," skrev veganen. "Mina vänner tyckte att det skulle vara roligt att mata mig chicken nuggets som ett skämt.

"Jag kollade med dem innan jag åt dem 'är det veganskt?' Varpå mina vänner svarade "ja, de är Sunfed" (​vegetariskt alternativ till kyckling)

"De smakade konstigt för mig, men jag tänkte att det bara var för att jag var full. Jag hade fel.

"Jag fick reda på det nästa dag när min syster skickade ett meddelande om att jag skulle kolla mina vänners Snapchat-story (Snapchat är en fotodelnings- och multimediaapp för smartphones). Storyn visade nugget-förpackningen och sedan visade att de gav den till mig (inklusive konversationen där jag frågade om det var veganskt).

"Jag tog en skärminspelning av videon och tog den till polisen, på grund av att man manipulerade mat, och nu kommer mina tre (före detta) vänner att åtalas”.

”Food tampering”, är ett brott i USA. Det finns inte en rak översättning på svenska, men det handlar om en form av manipulation.

"De tror alla att jag överreagerar på ett" ofarligt "skämt. Enligt min mening utnyttjade de mitt berusade tillstånd, manipulerade med min mat och förödmjukade mig offentligt. Enligt deras åsikt var det bara ett skämt."


Hon förklarade att hon har varit en riktig vegan i ungefär 10 år och inte har ätit kött sedan hon var ungefär tre eller fyra år gammal.

Veganen har publicerat historian på Am I The Asshole (är jag skitstöveln) och frågat folk om de tycker att det är för långt att ta saken till polisen.

Massor av människor stöttade henne för att involvera polisen och sa till henne att riktiga vänner inte skulle göra det mot någon de respekterade och tog hand om. Andra menar att hon borde kunna se det som ett skämt, acceptera en ursäkt och sedan gå vidare.

Vad tycker du? Ge oss din åsikt i kommentarsfältet, eller dela vidare artikeln för att berätta vad du tycker!
Annons