Annons

Tågbolagets ilska – mot 16-åriga Greta Thunberg: ''Hade varit trevligare om du...''

Annons

Greta Thunbergs hemresa från Madrid slutade i ett Twitter-bråk. Hon delade en bild när hon sitter på golvet på ett tåg i Tyskland. Det fick tyska motsvarigheten till SJ att gå i taket.

Greta Thunberg är på väg hem till Sverige efter sin medverkan på FN:s klimatmöte i Madrid. Under söndagen Twittrade den svenska klimataktivisten om hemresan och meddelade att hon befinner sig på ”överfulla” tåg genom Tyskland. På bilden sitter hon på golvet på tåget omgiven av resväskor.

Inlägget fick snabb spridning och nådde även tågbolaget Deutsche Bahn, som ilsknade till. Det rapporterar bland annat Daily Mail. I twittertråden svarar tågbolaget Greta Thunberg: 


”Det hade varit trevligare om du också nämnt hur vänligt och kompetent vår personal bemötte dig vid din sittplats i första klass”.

Greta Thunberg svarade snabbt i en ny tweet:

”Vårt tåg från Basel togs ur trafik. Så vi satt på golvet på två olika tåg. Efter Göttingen fick jag en sittplats. Det var förstås inget problem och det jag har aldrig sagt att det var. Överfulla tåg är ett bra tecken eftersom det betyder att efterfrågan på tågresor är hög”.

Enligt brittiska Daily Mail skickade Deutsche Bahn därefter ut ett pressmeddelande där de skrev att Greta Thunbergs resesällskap fick sitta i första klass från och med Frankfurt.

Vad tycker du om det här?

Annons