Annons

Kim Kardashians utspel: Jag vill träffa Greta Thunbergs föräldrar

Annons

Greta Thunberg hyllas – av amerikanska Hollywoodstjärnan Kim Kardashian West.

– Hon är en så fantastisk ung tjej, så modig och tuff som står upp mot dessa vuxna människor som kan vara väldigt läskiga, säger Kardashian till Reuters.

Kardashian är förmodligen en av de största kändisarna i världen i dag med nästan 150 miljoner följare på Instagram. I en intervju med nyhetsbyrån Reuters väljer hon nu att prisa den svenska 16-åringen.

Kim Kardashian delar Greta Thunbergs klimatoro. I en intervju med Reuters säger Kim att hon hoppas på att få äta middag med Greta.

– Hon är en så fantastisk ung tjej, så modig och tuff som står upp mot dessa vuxna människor som kan vara väldigt läskiga. Att hon då är så öppen och ärlig är exakt vad vi behöver, säger Kim Kardashian som är på besök i Armenien för att närvara på ”World Congress on Information Technology”.

– Klimatförändringarna är ett stort problem.


Världsstjärnan säger även att hon vill prata med Gretas föräldrar, Malena Ernman och Svante Thunberg, och dela med sig av sina tankar om att vara en sociala medier-entreprenör.

– Jag skulle älska att få prata med hennes föräldrar och få reda på hur de har uppmuntrat henne. Har hon alltid haft det där inom sig? Hur stöttar de henne i hur hon vill vara den hon är? 

16-åriga Greta har sedan hon inledde sin klimatstrejk utanför Sveriges riksdag på fredagarna, nått ut till en miljonpublik på sociala medier. Hon följs av människor över hela världen. Kim Kardashian vill veta hur föräldrarna hanterar detta faktum.

– Att nå ut till många på en stor plattform bjuder in till många olika åsikter och personligheter och jag vill veta hur föräldrarna hanterar det, säger Kardashian.

Här kan man se hela intervjun med såpastjärnan från USA:

Annons