Annons

Dag Öhrlund ryter ifrån mot politikerna: ''Staten vägrar värna om de som byggde landet''

Annons

En debattartikel publicerades på Expressen i söndags. Artikeln var skriven av författaren och debattören Dag Öhrlund, en person som var trött på hur staten behandlade pensionärer.

För att sätta situationen i perspektiv, började Dag skriva om en fiktiv person i sin debattartikel, nämligen tanten Edna. Han berättade hur hon var en hemlös 78-årig kvinna som försökte ta sig helskinnad genom varje kall och mörk natt. 

Edna är en av de som har byggt Sverige, hon har tagit hand om barnen, skött hemmet och skött om sin hårt arbetande och skattebetalande man, Axel. Hon trodde att hon gjorde bra ifrån sig och att hennes ålders höst skulle vara lugn och trygg, även om de var mindre rika.


Men Dag Öhrlund menar att politikerna har brutit löftet. Ednas barn är inte med i bilden då en har dött och den andra bor i Australien. När maken dog, blev hon lämnad med en pension på sju tusen kronor som inte ens betalade hyran. Eftersom Edna inte visste hur man sökte bidrag fick hon ingen hjälp och till slut hamnade hon på gatan.


Hon skickas till härbärge med kriminella, till gator och andra hemlösa pensionärer. Människor som blir hennes vänner.

Dag Öhrlund menar att det finns tusentals hemlösa pensionärer som har slitit hela livet och att de bara kräver tak över huvudet. Han hänvisar till organisationen Vid din sida och berömmer Jeanette Höglund för hennes heroiska insats för Sveriges äldre invånare.

Däremot har han svårt för politiker som har fått prata med diverse organisationer, politiker som har fått träffa både Jeanette Högkund och alla dessa organisationer men som fortfarande inte gör något.

”Att staten vägrar delta och värna om dem som byggt landet, gör mig illamående och arg”, skriver Dag Öhrlund som avslutning på artikeln.

Vad tycker du om detta? Dela gärna artikeln och diskutera med vänner och familj!  

Annons