Annons

Klimataktivister blockerade McDonald's: Då blir mannen helt vansinnig

Annons

Begreppet snabbmat är ganska tydligt. Snabbt in och snabbt ut med mat i handen. Men så lätt var det inte för ett gäng hungriga medborgare i Frederiksberg, Danmark.

Aktivistgruppen Extinction Rebellion hade på söndag 1 september planerat en oanmäld demonstration framför restaurangens adress vid Falkoner Allé i Frederiksberg.

De gjorde detta eftersom de tycker att McDonald's är en av de globala aktörerna som massivt bidrar till miljö- och klimatförstörelse.

Här dök 15-20 demonstranter upp och blockerade ingången till McDonald's. Detta bekräftar kommunikationschef Pia Stobberup till danska Ekstra Bladet.

De höll banderoller där det bland annat stod "McDeath".


Ska jag slå dig?

Demonstrationen varade från kl. 12 till 16, men omkring klockan 15 var det tydligt att inte alla var redo för dialog. En man ville inte ha något med demonstrationen att göra och gick amok på demonstranterna.

- Kan jag komma igenom här? Jag bryr mig inte. F*ck it. Annars springer jag igenom, säger mannen i videoklippet, innan han forcerar fem till sex personer och sedan eskalerar det.

- Ska jag slå dig. Har du ett jävla problem? Har någon av er problem? Kan du jävla bete dig ordentligt? Jävla hippie, säger mannen innan han slutar med "sug din mammas k*k, din luffare", vänder sig om och går in för att köpa sin hamburgare.

Se klippet nedan:
Annons