Annons

Polisens egna bilder: Pepparsprejar 9-årig flicka - väcker stor uppmärksamhet i USA

Annons

En nioårig flicka blev pepparsprejad, nedbrottad i snön och fick handbojor runt handlederna av polisen i Rochester, USA.

Polisen har nu själv släppt en film på händelsen, som väcker starka känslor.

– Jag kan inte stå här och säga att pepparspreja en 9-åring är okej, säger Cynthia Herriott-Sullivan, polischef Rochester.

Den bryska hanteringen av den mörkhyade flickan har kritiserats av bland annat borgmästaren i Rochester.

– Som mamma, kan jag säga att detta är en video man inte vill se, säger Lovely Warren.

Hon uppmanar även poliskåren att vid framtida gripanden visa mer empati och medkänsla.

Samtidigt har hon instruerat polischefen att genomföra en fullständig och grundlig utredning av händelse, enligt The New York Times.

Det var den 29 januari som en polispatrull kallades till ett område efter ett samtal om misstänkt våld i hemmet. Enligt polisen var flickan självmordsbenägen och indikerade att hon hon tänkte döda sin mamma.


9-åringen är tydligt berörd i videon och poliserna har stora svårigheter att lugna ner barnet och till slut tar de till våld.

Polischefen: ”Inte ok”

I videon, som polismyndigheten själv har släppt, kan man se hur flickan försöker frige sig från poliserna och ropa efter sin pappa. Samtidigt som hon blir handfänglsad och nedtryckt i snön.

Vid ett tillfälle använder sig även polisen sig av pepparsprej mot flickans ansikte, något som Rochesters polischef Cynthia Herriott-Sullivan reagerat över.


– Jag kan inte stå här och säga att pepparspreja en 9-åring är ok, säger hon.

Flickan blev senare förd till sjukhus och har nu släppts.

Se klippet nedan:

Annons