Annons

Alexander Karims starka hyllning till lärare och pedagoger: ''Vi får aldrig ta det här för givet''

Annons

I våras blev Alexander Karim hyllad av folket när han aktivt uppmanade människor i film- och teaterbranschen att bojkotta män som trakasserade kvinnor. Detta efter SVT:s uppmärksammade dokumentär om Josephine Nilsson.

Nu talar Alexander Karim ut en gång till, men denna gång uppmärksammar han och hans fru Malin Karim Sveriges lärare och förskolepersonal i en krönika på Aftonbladet.

”Vi får aldrig ta det här för givet”, skriver Karim i en krönika på Aftonbladet.


”Mitt i allt detta står rakryggade och proffsiga människor som trots allt måste göra sitt jobb. Och just därför är det är så viktigt att låta strålkastaren skina på alla dessa hjältar som inte låter sitt arbete färgas av de ofta undermåliga förhållanden som de jobbar under”, skriver de i sin krönika på Aftonbladet.

Vidare skriver de att bland annat den ambitiösa personal som fortfarande ser varje barn och är personliga, trots att de stressar och går på knäna. 


”Vi får aldrig ta det här för givet. Och vi måste också tänka på att det är människor som jobbar med våra barn. Som gör mer än sitt bästa. Så tänk på det nästa gång du kommer och hämtar, upptäcker en bula i lilla Kalles panna och väljer att skälla ut valfri pedagog”, skriver de på Aftonbladet.

Tycker du också att landets lärare och förskolepersonal förtjänar mer uppskattning? Dela gärna Alexander Karims ord.

Annons